MTI

| 2021. 09. 14. – 16:30

Heves esőzésekkel érte el kedden a Nicholas nevű hurrikán az amerikai Texas állam partjait, a meteorológiai előrejelzések nem zárták ki, hogy a nap folyamán tornádók is kialakulhatnak a térségben.

Az amerikai Nemzeti Hurrikán Központ (NHC) miami irodája azt közölte, hogy a hurrikán Matagorda keleti részén, óránként 120 kilométeres sebességű széllökésekkel ért partot - írja az MTI.

A Nicholas a tizennegyedik hurrikán, amely az idén lecsap az Atlanti-óceán e térségére,

és várhatóan még kedden Texas délkeleti része felé veszi az irányt, szerdán pedig már a szomszédos Louisiana állam délkeleti részéhez érhet.

Egyelőre nem tudni, a Nicholas mekkora esőzésekkel jár majd Texasban, szakértők elsősorban az árvizek által már korábban sújtott Houston városára figyelnek.

Sylvester Turner, Houston polgármestere mindazonáltal derűlátóan nyilatkozott, kiemelve, hogy mindenki a helyén van, az emberek felkészültek a károk elhárítására.

A déli tagállam szinte teljes partszakaszára trópusi viharra érvényes riasztást adtak ki, Greg Abbott, Texas kormányzója pedig bejelentette, hogy a hatóságok készültségbe helyezték a mentőcsapatokat is.

Texasban több iskolában elmaradtak a tanórák kedden, és több, koronavírus-tesztelő központot, illetve oltópontot is bezártak.

John Bel Edwards, Louisiana kormányzója vasárnap este, még a Nicholas érkezése előtt hirdette ki a szükségállapotot az államban, amely még alig tért magához az augusztusban lecsapott Ida hurrikán után, s még mindig küzd a tavaly végigsöprő, Laura névre keresztelt hurrikán okozta károkkal.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek