Origo
| 2021. 09. 16. – 12:33 | USA |
Boris Johnson brit kormányfő nevére még emlékezett az amerikai elnök, Scott Morrison ausztrál miniszterelnök nevére azonban már nem. Fotó: Internet

Hirdetés

Boris Johnson brit kormányfő nevére még emlékezett az amerikai elnök, Scott Morrison ausztrál miniszterelnök nevére azonban már nem.

Sokáig emlékezetes marad Joe Biden minapi sajtótájékoztatója, mert az amerikai elnök agya rendesen kihagyott - derült ki a Guardian cikkéből, közli az Origo.

A tájékoztató apropója az volt, hogy új biztonságpolitikai megállapodást kötött Ausztrália, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok,

mely szerint a nemzetbiztonsági és titkosszolgálatok együttműködésén túl a legújabb védelmi technológiákat is egymás rendelkezésére bocsátják. 

Bár az amerikai elnöknek csak két állam vezetőjének nevét kellett volna megjegyeznie, ebből csak egyet sikerült. 

„Köszönöm, Boris" – mondta előbb az angol miniszterelnöknek, Boris Johnsonnak, majd Scott Morrison ausztrál kormányfő felé fordulva azt mondta: 

És köszönöm ennek az odalenti pasasnak. Köszönöm, haver. Hálás vagyok, miniszterelnök úr." 

Biden láthatóan egy pillanatra teljesen elfelejtette, hogy hívják az ausztrál miniszterelnököt, és az angol „down under" kifejezést használta, ami egy szleng az ausztrálokra.

Az amerikai elnök ezután a kamera felé fordulva jelentette be az együttműködést. Ekkor viszont már sikeresen eszébe jutott, hogy „Morrison miniszterelnök".

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés