Hirado.hu
| 2021. 09. 16. – 09:30 | Hollandia |
Náci egyenruhában tiltakozott néhány fiatal Hollandiában a járvány miatt elrendelt korlátozások ellen. Egyikük rabruhában volt és Dávid-csillagot viselt. Fotó: Internet

Hirdetés

Náci egyenruhában tiltakozott néhány fiatal Hollandiában a járvány miatt elrendelt korlátozások ellen. Egyikük rabruhában volt és Dávid-csillagot viselt, a többiek pedig náci katonai egyenruhában játékfegyverekkel a fejére céloztak. Később, a felháborodás hatására bocsánatot kértek.

A járvány kezdete óta folyamatos bírálatok érik a holland kormány intézkedéseit, nem ritkák a tüntetések sem. Volt olyan időszak, amikor szinte polgárháborús állapotok voltak a nagyobb holland városokban – számolt be az M1 Híradójában.

Megdöbbentő fotókat tett közé egy holland hírportál kedden. Az NL Times képein az látszik, hogy egy csíkos rabruhát és Dávid-csillagot viselő fiatal térdel,

miközben náci egyenruhát viselő társai játékfegyverekkel a fejére céloznak.

A felvétel Urk városában készült. A fiatalok vélhetően a járványügyi intézkedések ellen tiltakoztak a viccesnek szánt megmozdulással, és azóta bocsánatot kértek. A helyi önkormányzat felháborodását fejezte ki, az ügyészség pedig már vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény.

Nem ez az első botrány a 21 ezres lakosú holland városban. Ugyanitt januárban egy tesztközpontot is felgyújtottak, amikor tiltakoztak a korlátozások ellen. Egész Hollandiában éppen ebben a városban az egyik legalacsonyabb az oltási hajlandóság, az embereknek csak a 23 százaléka kérte a vakcinát.

Hollandiában sorozatosak a tüntetések. Az emberek szerint ugyanis ellentmondásosak az intézkedések.
Augusztusban több ezer fiatal vonult utcára, amiért a kormány betiltotta a zenei fesztiválokat. Mark Rutte később azt mondta: túl korán nyitottak, ezért kellett zárni.

Most viszont ismét könnyítéseket jelentett be a kormány, amelyek egy része az oltottaknak kedvez. Jövő szombattól a vendéglátás teljes kapacitással újranyithat, de az éttermeket, a bárokat, a mozikat és a rendezvényeket csak védettségi igazolással lehet látogatni.

„Ilyen tanúsítványt már számos körülöttünk lévő országban is használnak.

Ez azt jelenti, hogy bizonyos helyeken az ember igazolni tudja, hogy vagy beoltották, vagy átesett a fertőzésen, illetve az elmúlt 24 órában negatív volt a vírustesztje” – nyilatkozta a kormányfő.

Szeptember 25-től, 18 hónap után megszűnik a távolságtartási kötelezettség is Hollandiában, de maszkot továbbra is viselni kell a közösségi közlekedésben.

Hirdetés


Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!