Kárpátinfo.net


| 2021. 09. 17. – 11:00

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Kárpátaljai Középiskolai Mentorprogramja felvételt hirdet 2021-2022 évi képzési programjára.

A képzés célja a 9–11. osztályos, tehetséges és a jövőjükért tenni akaró kárpátaljai fiatalok mentorálása egy iskolai tanévet lefedő program keretében.

Az egy iskolai tanévet lefedő program keretében személyes mentorálásra, szakmai tanácsadásra és készségfejlesztő workshopokra is sor kerül. A program a résztvevők számára ingyenes.

A programról

Az MCC Kárpátaljai Középiskolai Mentorprogram egy diákprojekt, mely a fiataloktól fiataloknak szóló információhálózat kiépítésével segít a kárpátaljai diákoknak tehetségük kibontakoztatásában. A program mentorai a Mathias Corvinus Collegium egyetemista diákjai, illetve az MCC Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző és az MCC Kárpátaljai Középiskolai Mentorprogram alumni közösségének tagjai, akik személyre szabottan foglalkoznak a résztvevő diákokkal. 

A program során lehetőség van a tanulmányi, pályázati és ösztöndíj lehetőségek feltérképezésére, továbbá személyre szabott pályaorientációs tanácsadásra is. A személyes megjelenéssel járó képzési hétvégéken a mentoráltak mélyebb kapcsolatot alakíthatnak ki a mentorukkal, részt vehetnek különböző készségfejlesztő alkalmakon és meghívott vendégek előadásain. A budapesti hétvégén pedig a program szakmai részén túl kiemelt figyelmet fordítunk a kikapcsolódásra is. 

A programban részt vevő fiatalok hozzáférést kapnak az MCC Középiskolás Programjának e-learning felületéhez is, ahova heti rendszerességgel kerülnek fel videóelőadások, valamint középiskolások számára hasznos szakirodalmak. Az e-learning kurzusok keretében érdeklődésük alapján tíz különböző társadalomtudományi területre nyerhetnek betekintést a felvettek a felsőoktatási jelentkezés előtt. 

A képzési hétvégék tervezett időpontjai:

  • 2021. október 14-15., Beregszász
  • 2022. február 12-13., Budapest
  • 2022. április 29-30., Beregszász

Amennyiben a járványhelyzet nem teszi lehetővé a személyes képzési hétvégek megtartását, úgy fel vagyunk készülve a programok online lebonyolítására.

Jelentkezés

Jelentkezni egy online űrlap kitöltésével és az alább felsorolt dokumentumok csatolmányként való feltöltésével lehet, amelynek határideje: 2021. szeptember 26. (vasárnap, 23:59)

A jelentkezés feltétele:

  • Kárpátaljai magyar nyelvű középiskolai intézményben folytatott tanulmányok, főiskolai vagy egyetemi továbbtanulási szándék. 
  • Motivációs levél megírása (amelyben a pályázó kitér érdeklődési körére, eddigi eredményeire, és arra, hogy miért szeretne a programban részt venni; maximum 1 oldal, Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5 sorköz, sorkizárt behúzás).
  • Tanulmányi versenyeredményeket tanúsító oklevelek csatolása, amennyiben vannak (utolsó két tanév; a versenyeredmények hiánya nem zárja ki a programban való részvételt).
  • 2020/2021. évi bizonyítvány beszkennelt feltöltése.
  • Jelentkezési lap kitöltése és a fentebb felsorolt dokumentumok feltöltése a megadott határidőig.

A pályázó vállalja, hogy aktívan részt vesz a képzési hétvégéken, valamint rendszeresen tartja a kapcsolatot mentorával, továbbá részt vesz a program végi értékelő megbeszélésen. A beszélgetés során a mentoráltak mentorukkal közösen értékelik a tanév során nyújtott teljesítményüket, kitérve a sikeresen fejlesztett és a további fejlesztést igénylő területeikre, jövőbeni terveikre és céljaikra.

A felvételi követelményeknek megfelelt és kiválasztott legjobb pályázók előre egyeztetett videós interjún vesznek részt, melynek során közelebbről megismerjük a jelentkezők motivációit, személyiségét. A benyújtott dokumentumok és a beszélgetés alapján választjuk ki a program résztvevőit.

MCC Kárpátaljai Középiskolai Mentorprogram


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek