Közélet | 2021. 09. 17. – 09:30 |
Az előzetes információk szerint a férfi megfojtotta a gyereket és testét kidobta az erdőszélen. Fotó: Internet

Hirdetés

Elvitte az óvodából és megölte saját 3 éves gyermekét; Robbanóanyagokat és gránátokat talált az SZBU a Beregszászi járásban (Fotók); Gyilkosság történt Nagyszőlősön; Kína történelmi lépésre szánta rá magát, felfordulhat az olajpiac; Robbanás következtében két turista meghalt, négyen megsérültek a Kárpátokban. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. szeptember 16-án.

Elvitte az óvodából és megölte saját 3 éves gyermekét

Ukrajnában egy férfi elvitte az óvodából hároméves gyermekét és megfojtotta őt. A bűnüldöző szervek tájékoztatása szerint a gyanúsított kivitte a gyermeket az óvodából, de nem ment vele haza. Kezdetben mindkettőt eltűntként kezelték. Az előzetes információk szerint a férfi megfojtotta a gyereket és testét kidobta az erdőszélen.

Robbanóanyagokat és gránátokat talált az SZBU a Beregszászi járásban (Fotók)

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzBU) munkatársai robbanóanyagokkal teli rejtekhelyet fedeztek fel a Beregszászi járásban. Többek között több mint 2 kg robbanószert és páncéltörő gránátot foglaltak le. Az illetékes hatóságok őrizetbe vettek egy, a rejtekhely kialakításában részt vett illetőt. Megállapították, hogy a fogvatartott egy fegyverek illegális értékesítésével foglalkozó bűnszervezet egyik szervezője. A rejtekhelyet a Beregszászi járás egyik településén, egy elhagyott épületben alakították ki.

Gyilkosság történt Nagyszőlősön

Holtan találtak egy nőt Nagyszőlősön, a feltételezett tettest elfogták. Szeptember 15-én délelőtt egy nagyszőlősi lakos bejelentést tett a rendőrségen, hogy holtan találta ismerősét. A nyomozók erőszakos halálra utaló nyomokat találtak a nő testén. A rendőrség megállapította, hogy az áldozat előző nap alkoholt fogyasztott lakótársával. Később veszekedés alakult ki közöttük. A 49 éves vádlott megragadta szobatársa nyakát és megfojtotta.

Kína történelmi lépésre szánta rá magát, felfordulhat az olajpiac

Kína nemcsak a világ második legnagyobb olajfogyasztó ország az egész világon, de globálisan a legnagyobb importőrnek számít. Peking célja évek óta az volt, hogy megteremtse az ország energiabiztonságát. Ennek érdekében pedig az állam folyamatosan jelentős tartalékokat halmozott fel. Most azonban történelmi döntés született, ami az egész olajpiacra hatással lehet. Kína ugyanis elkezdte felszámolni a felhalmozott készleteit.

Robbanás következtében két turista meghalt, négyen megsérültek a Kárpátokban

A Kárpátokban tűzgyújtás során robbanás történt. Az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) szeptember 16-án, csütörtökön közölt adatai szerint ketten meghaltak, további négyen megsérültek. Szeptember 15-én 21 óra 20 perckor ismeretlen eredetű robbanás történt Voronenka falu közelében. Az információk szerint valószínűnek tűnik, hogy második világháborús robbanóeszköz okozhatta a robbanást. Egy 12 fős turistacsoport (köztük két 2016-ban és 2018-ban született gyermek) tüzet akart rakni, de tűzrakás közben ismeretlen eredetű robbanás történt, melynek következtében ketten életüket vesztették, három ember megsérült, egy ember pedig agyrázkódást kapott - áll a közleményben.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram és a Google News csatornánkra is.
Legyen jól informált!