MTI

| 2021. 09. 18. – 09:26 | Olaszország |
Rekordveszteséget szenvedett el a Juventus az elmúlt pénzügyi évben - adta hírül honlapján az olasz futballklub. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Rekordveszteséget szenvedett el a Juventus az elmúlt pénzügyi évben - adta hírül honlapján az olasz futballklub.

A torinóiak tizenhat százalékos bevételcsökkenést produkáltak, s összesen 209,9 millió eurót (73,8 milliárd forintot) tett ki a mínusz, aminek a fő oka az volt, hogy a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül kellett mérkőzéseiket megrendezni, közölte az MTI.

A működési költségek 414,1 millió euróról 449,3 millióra emelkedtek, tartozásuk pedig 385,2 millió euróról 389,2 millióra nőtt. A Juve közleménye szerint a klubtörténeti mélypont után azt várják, hogy anyagilag felfelé ívelő szakasz kezdődik életükben a 2022/23-as üzleti évtől.

A Juventus a 2020/21-es szezonban elveszítette bajnoki címét, s csak negyedik lett a Serie A-ban, az utóbbi évtized egyik legrosszabb teljesítményét produkálva. Éppenséggel az új idényt is rosszul kezdte az együttes, három mérkőzésen csupán egyetlen pontot szerzett, viszont a Bajnokok Ligájában remekül nyitott csoportjában: idegenben verte kedden a svéd Malmőt 3-0-ra.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram és a Google News csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés