Gazdaság | 2021. 09. 19. – 09:09 |
A Beregszászban található Derma Lazer vállalkozás a problémás bőrtípus kezelését veszik górcső alá. A vállalkozás tulajdonosával, Mlávec Judittal beszélgettünk kezdetekről, kihívásokról.

Hirdetés

Az esztétikai bőrgyógyászat, a kozmetológia a XXI. században az egyik legnépszerűbb orvosi szakterületek közé tartozik. Sikeresen lép fel többek között a ráncok, a pigmentfoltok, hegek, hajszálerek és a nem kívánatos szőrnövekedés ellen. És hát ki ne akarna az idő múlásával is szép, egészséges bőrt magának?! Ebben segítenek a különböző kozmetikai központok szakemberei, akik fiatalossá és üdévé varázsolják a hölgyeket és urakat egyaránt. Ilyen központ a Beregszászban található Derma Lazer vállalkozás is, ahol a problémás bőrtípus kezelését veszik górcső alá. A vállalkozás tulajdonosával, Mlávec Judittal beszélgettünk kezdetekről, kihívásokról.

– Ismerjük meg elsőként a szakembert.

– Kovászón születtem, kilencéves voltam, amikor szüleimmel Beregszászba költöztünk. A Beregszászi 1. Számú Középiskolában érettségiztem, majd felvételt nyertem a helyi Egészségügyi Koledzsbe, ahol szülésznővér képesítést szereztem. A diplomám megszerzését követően egy rövid ideig Csikóson, az elmegyógyintézet gyermekosztályán dolgoztam, majd a beregszászi kórház intenzív osztályán nővérként tevékenykedtem tizenkét éven át. Nagyon szerettem ott dolgozni, egy igazi kis család része lehetettem. Igaz, hogy egy intenzív osztályon megterhelő dolgozni, hiszen minden percben készen kell állnunk, bármikor jöhet egy sürgős eset, de sok tapasztalatot is gyűjthettem az ott töltött évek alatt.

– Hogyan jött a kozmetikai központ ötlete?

– Mindig is szerettem a bőrrel foglalkozni, kikezelni a problémás arcbőrt. A barátaim sokszor mondták, hogy tanuljam ki a kozmetikai szakmát, én pedig megfogadtam a tanácsukat. Munkácson végeztem el egy olyan tanfolyamot, ahol előnyt jelentett, ha valakinek volt egészségügyi előképzettsége – ehhez az ágazathoz kötelező az egészségügyi képzés, másként nem is fogadhatnánk vendégeket. Az oklevél megszerzését követően párhuzamosan dolgoztam a kórházban és kozmetikusként, de hamar rá kellett jönnöm, hogy ez fizikailag nagyon megterhelő, így felhagytam a kórházi munkámmal. 2017-ben lehetőségem nyílt arra egy másik partnerrel, hogy egy kisebb központot nyithassak a beregszászi kórházzal szemben LazerHall néven. Egy idő múlva a központ megszűnt, én pedig megnyithattam a saját központomat Derma Lazer névvel, amely mára új helyszínen, a Zrínyi utcában várja kedves vendégeit.

– Hogyan jött a névválasztás?

– Szerettem volna valami frappáns, de hozzánk illő nevet választani. A derma latinul bőrt jelent, a lazer pedig a lézeres kezeléseket. Így a hozzánk betérők tudhatják, hogy mivel is foglalkozunk pontosan. Mi nem egy szépségszalon vagyunk, de nem is egy klinika, valahol a kettő között helyezkedünk el, a bőr esztétikai hibáival foglalkozunk, azokat javítjuk ki.

– Minden kezdet nehéz…

– Nem volt könnyű az indulás, ezt be kell valljam. Kezdetben egy szépségszalonban dolgoztam, ahol ki kellett alakítanom a saját stílusomat, valamint a visszajáró vendégkört is. Majd, amikor saját vállalkozásba kezdtem, meg kellett ismertetnem a közönséggel, hogy mi is a profilunk, mivel foglalkozunk pontosan. Emellett folyamatosan képeznünk kell magunkat, jelenleg is több tanfolyamon veszek részt, hogy még jobban tökéletesítsem a tudásomat, valamint az újabb kérésekhez is igazodni tudjak.

– Mivel várják pontosan a vendégeiket?

– Sokféle kezelés igénybe vehető nálunk, minden bőrtípushoz egyéni eljárás ajánlott. Hozzánk egészen fiataloktól az idősebb korosztályig bárki betérhet. A tinédzsereknek a pattanásos bőrre tudunk kezelést ajánlani, arctisztítást végzünk, segítünk, hogy az arctípusának megfelelő krémeket, lemosókat választhassa. Vannak peeling kezeléseink, amely a pigmentfoltok és aknék, vagy akné-hegek eltávolítására szolgálnak, valamint futószemölcs-eltávolítással is foglalkozunk. Emellett lézeres szőrtelenítést, ajakfeltöltést, ránckezelést végzünk. Széles a szolgáltatásaink palettája. Minden munkatársunknak megfelelő egészségügyi végzettsége van, így igazi szakemberek kezei közé kerülnek a vendégeink.

– Milyen a helyes bőrápolás?

– Először is fel kell ismernünk, hogy milyen a bőrtípusunk – zsíros, száraz –, és eszerint kell kezelnünk. Természetesen a legfontosabb a mindennapi tisztítás megfelelő arclemosóval. Valamint fontos még a tonizálás, amely eltávolítja az arctisztítók nyomait, felfrissíti a bőrt. 25 év felett pedig már egy szemránckrémet is ajánlunk, amely segít feszesen tartani a bőrt. Be lehet térni hozzánk tanácsokért is, ilyenkor a vendéggel megbeszéljük, hogy mit szeretne, és mi mit tudunk ajánlani számára.

– Hogyan gondolja, mitől lett sikeres?

– Nagyon szeretem a munkámat, szívvel-lélekkel végzem azt. Mindig meghallgatjuk a vendégeink kívánságait, és ha valami új kezelésre van igény, próbálunk abba az irányba nyitni, fejlődni. Minden vendégünket megismerjük, kialakítunk egy bizalmi viszonyt, hogy ők is bátran forduljanak hozzánk.

– Meséljen a családjáról.

– Férjemmel két gyermek boldog szülei vagyunk. Nagyon hálás vagyok neki azért, hogy mindig mellettem áll. Sokat segített, amikor két helyen dolgoztam, ő irányítgatta a családot. Nélküle ma nem lennék itt. Kisgyermekeink vannak, a munka mellett ők teszik ki a mindennapjainkat.

– További tervek…

– A kezelések terén szeretnénk bővülni. Bevezetnénk az úgynevezett hajszálér-eltávolítást. Ha elpattan egy hajszálér, akár arcon, karokon, lábon, az kékes elszíneződést hagy maga után, gépi kezelés útján ezeket szeretnénk megszüntetni. Emellett pedig szeretnénk tovább folytatni a munkánkat, és minél többeket megszépíteni.

– Mi pedig további sikereket kívánunk.

Kurmay Anita

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 37. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram és a Google News csatornánkra is.
Legyen jól informált!