Kárpátinfo.net


| 2021. 09. 20. – 09:30

Kárpátalja rögtön a vörös zónába kerülhet; Elvették a 22 éves cigarettacsempész autóját (Videó); „Válságos a helyzet” – tovább gyűrűzik a tengeralattjáró-ügy a NATO-ban; A hivatalnok több mint 1 millió hrivnyás kárt okozott az államnak; Gazprom: újabb csúcsokat dönthet az európai gázár az alacsony tárolási szintek miatt. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. szeptember 18-19-én.

Kárpátalja rögtön a vörös zónába kerülhet

Ukrajnában négy megye a járványügyi helyzet gyors romlása miatt a zöld zónából rögtön a vörös léphet. Mihajlo Raduckij, a Legfelső Tanács nemzetegészségügyi bizottságának elnöke Telegram csatornáján közölte, hogy Ukrajnában a koronavírus terjedését tekintve a legrosszabb mutatókkal Csernovci, Voliny, Kárpátalja és Ternopil megyék rendelkeznek. Raduckij rámutat, hogy az elmúlt négy hónapban a legtöbb új koronavírusos beteget azonosították Ukrajnában. A 100 ezer lakosra jutó betegek számát tekintve a Csernovci és a Luganszki megye áll "az élen".

Elvették a 22 éves cigarettacsempész autóját (Videó)

Elvesztette egy 22 éves cigarettacsempész kisbuszát a mezőkaszonyi a határátkelőn. A mezőkaszonyi ukrán-magyar határátkelőhelyen az ukrán határőrök alapos vizsgálatnak vetették alá egy 22 éves ukrán állampolgár által vezetett Fiat Ducato mikrobuszt. A határőrök a vámosokkal együttműködve 855 csomag különböző márkájú  cigarettát találtak a gépkocsiban elrejtve. A férfi a mikrobusz szerkezeti üregeibe, illetve a jármű mennyezetébe rejtette el a csempészett dohányt.

„Válságos a helyzet” – tovább gyűrűzik a tengeralattjáró-ügy a NATO-ban

A NATO-n belüli viszonyt is feszültté tette a héten kipattant botrányos tengeralattjáró-ügy – jelentette ki Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter szombat este a France2 tévéadónak adott interjújában. Az Egyesült Államok, Ausztrália és Nagy-Britannia új biztonsági partnerségi szerződést kötött AUKUS néven, és ezzel összefüggésben Ausztrália úgy döntött, hogy nukleáris meghajtású tengeralattjárókat vásárol az Egyesült Államoktól, egyúttal felmondja a Franciaországgal kötött, dízel- és elektromos meghajtású tengeralattjárók gyártásáról szóló szerződését.

A hivatalnok több mint 1 millió hrivnyás kárt okozott az államnak

Hivatali gondatlansággal vádolják az ungvári városi tanács volt tisztviselőjét, aki a gyanú szerint több mint 1 millió hrivnyás kárt okozott az államnak. A nyomozók megállapították, hogy a városi tanács egyik osztályának volt vezetője törvénytelenül engedélyezte Kárpátaljai Megyei Ukrán Zene-Dráma színházhoz tartozó földrész eladását, habár a földterületen a színház szerves részét képező szökőkút található. A rendőrség bebizonyította, hogy a gyanúsított nem ellenőrizte a törvényben előírt módon annak hitelességét és lehetőségét, hogy három telket felvegyenek árverésen értékesítendő vagyonrész jegyzékébe.

Gazprom: újabb csúcsokat dönthet az európai gázár az alacsony tárolási szintek miatt

A már most is magas európai földgázárak újabb rekordokat dönthetnek az alacsony gáztárolási szintek miatt - jelentette ki Alekszej Miller, a Gazprom igazgatótanácsának elnöke egy online üzleti konferencián. Miller közölte, hogy Európa tárolt földgázkészlete jelenleg 22,9 milliárd köbméter, ami jelentősen elmarad a szokásos szinttől, ezért az őszi-téli időszakot hiánnyal fogja kezdeni a piac. Az gázárak a legnagyobb európai gáztőzsdén, a holland TTF-en idén több mint megháromszorozódtak, felfelé hajtva az áramárakat is - jegyezte meg.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek