Kárpátinfo hetilap


| 2021. 09. 20. – 09:56 | Kárpátalja |
Szeptember 19-én a beregszászi Barátság Stadionban sor került a 26. Kárpátaljai Magyar Zenésztalálkozóra. Fotó: Kurmay Anita

Hirdetés

Nem mindennapi élményben részesült a közönség szeptember 19-én a Vérke-parti városban. A tavalyi év kihagyása után idén a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) szervezésében sor került a 26. Kárpátaljai Magyar Zenésztalálkozóra. Az eseménynek a beregszászi Barátság Stadion adott otthont.

A jelenlévőket Szilágyi Mátyás, Magyarország Beregszászi Konzulátusának főkonzulja köszöntötte.  „A zene a múltat jelenti, a gyökereket, ugyanakkor a jövő felé, a megmaradás felé is mutat” – emelte ki. Hozzátette: nagy örömünkre szolgál, hogy egyéves kihagyás után ismét megszervezésre kerül ez a könnyűzenei seregszemle. „Identitásunk szerves része a magyar zenei élet, amely meghatározza a fiatalság világképének alakulását” – zárta szavait. Molnár László, a KMKSZ kulturális titkára beszédében kiemelte, hogy ha egy rendezvényt huszonhat éven át minden évben sikerül megszervezni, az azt jelenti, hogy a fesztivál sikeres és igény van rá. „Huszonhat év egy emberöltő. Büszkék vagyunk arra, hogy ennyi időn át meg tudtuk rendezni ezt a találkozót” – hangsúlyozta, majd reményét fejezte ki aziránt, hogy az elkövetkező években is ilyen sikereket élhet meg a rendezvény.

Az ünnepélyes köszöntőket követően a fellépőké lehetett a főszerep. A közönséget elsőként a nagy sikerű FGH zenekar szórakoztatta. A kéttagú formáció repertoárjában minden műfajú zene megtalálható több nyelven. Őket követte a nemrég alakult Élet zenekar, akik – nevükből eredően – az élet szépségét és árnyoldalát éneklik meg. Hallhattuk még a Beregszászi Dixieland Band együttest, akik New Orleans-i dixie zenét honosították meg vidékünkön. A szervezők a mulatós, valamint modernebb hangzás kedvelőinek is kedveztek, hiszen fellépett még a Bózsár zenekar, a Két Kanál Együttes, valamint az Integrál is.

Az est vitathatatlan fénypontja a magyarországi Edda Művek koncertje volt. A formáció a '70-es években indult útjára, és azóta is töretlen sikerrel hódít. A beregszásziak jól ismerik dalaikat, hisz legutóbb 2017-ben léptek fel a Vérke-parti város színpadán. A jó hangulat most sem maradt el, a több ezres közönség egy emberként énekelte a zenekar legismertebb slágereit.

A fesztiválra kilátogatók a jó hangulatú muzsika mellett a helyi kiskereskedők portékáit is megvásárolhatták. A finom ételek, italok kóstolása mellett pedig vásárfiát is vihettek haza szuvenírként.

-nitta-

Hirdetés

  • Kárpátaljai Magyar Zenésztalálkozó huszonhatodszor
  • Kárpátaljai Magyar Zenésztalálkozó huszonhatodszor
  • Kárpátaljai Magyar Zenésztalálkozó huszonhatodszor
  • Kárpátaljai Magyar Zenésztalálkozó huszonhatodszor

  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 38. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram és a Google News csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés