Kárpátinfo.net


| 2021. 09. 21. – 09:30

Nem aprózta el: 340 ezer doboz cigarettát találtak egy teherautóban; Halálos tűzeset Kárpátalján; Kettészakadt egy kocsi a horrorbalesetben, ketten meghaltak (Fotó); A zene összeköt - Kárpátaljai Magyar Zenésztalálkozó huszonhatodszor; Aresztovics új nevet álmodott Ukrajnának. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. szeptember 20-án.

Nem aprózta el: 340 ezer doboz cigarettát találtak egy teherautóban

Egy 22 éves fiatalembert 10 millió hrivnya értékű cigarettával kaptak el. Az ukrán bíróság 85 ezer hrivnya büntetésre ítélte. A határőrök még tavaly novemberben 340 ezer doboz cigarettát találtak egy Volvo teherautóban, amely a dolszki ellenőrzőponton keresztül tartott Ukrajnába. A kísérő okmány szerint a férfi heringet szállított. Az autóban a határőrök azonban Fehéroroszországban gyártott cigarettát találtak, melynek értékét 10 millió hrivnyára becsülték.

Halálos tűzeset Kárpátalján

Éjszaka kigyulladt egy famegmunkáló műhely és egy tehénistálló. 47 szarvasmarhát megmentettek, sajnos a komplexum őre meghalt. A kárpátaljai técsői járásban szeptember 19-én, vasárnap éjjel kigyulladt egy fafeldolgozó üzem és egy tehén istálló. Az épület őre sajnos életét vesztette. A tűz kitörésének oka és az anyagi kár nagyságának megállapítása folyamatban van.

Kettészakadt egy kocsi a horrorbalesetben, ketten meghaltak (Fotó)

Egy személygépkocsi oszlopnak csapódott, majd kettészakadt. A balesetben egy személygépkocsi –eddig ismeretlen körülmények között - oszlopnak csapódott. A baleset során ketten életüket vesztették, további három személy megsérült. Az érintett szakaszon teljes útlezárás van érvényben. 

A zene összeköt - Kárpátaljai Magyar Zenésztalálkozó huszonhatodszor

Nem mindennapi élményben részesült a közönség szeptember 19-én a Vérke-parti városban. A tavalyi év kihagyása után idén a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) szervezésében sor került a 26. Kárpátaljai Magyar Zenésztalálkozóra. Az eseménynek a beregszászi Barátság Stadion adott otthont. Az est vitathatatlan fénypontja a magyarországi Edda Művek volt.

Aresztovics új nevet álmodott Ukrajnának

Aresztivics Ukrajnát ezúttal „Ukrajna Egyesített Földjeinek” nevezné át. Olekszij Aresztovics, az Elnöki Hivatal vezetőjének állományon kívüli tanácsadója, a Donyec-medencei Háromoldalú Kapcsolattartó Csoport ukrán delegációjának elnöke új javaslatot tett Ukrajna átnevezésére. Korábbi javaslata szerint Ukrajnát Rusz-Ukrajnára kellene átnevezni.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek