Karpat.in.ua
| 2021. 09. 21. – 07:36 | Ukrajna |
Büntetőeljárásokat kezdeményezett hazaárulás címén az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) azon személyek ellen, akik részt vettek az orosz Állami Duma választások megszervezésében. Fotó: Internet

Hirdetés

Büntetőeljárásokat kezdeményezett hazaárulás címén az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a Krím Autonóm Köztársaságért felelős ukrán ügyészség azon személyek ellen, akik részt vettek az orosz Állami Duma választások megszervezésében és képviselőjelöltként indultak a megszállt Krímben – adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint az SZBU átadta a terhelő anyagokat a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsnak (RNBO) szankciók bevezetése érdekében azon személyek ellen,

akik részt vettek az orosz Állami Dumába történő választások megszervezésében, lebonyolításában és képviselőjelöltként indultak a megszállt Krím területén.

A büntetőeljárás az orosz parlamenti választások 33 krími jelöltjét és a területi választási bizottságok 54 tagját érinti.

Az SZBU az egész választási folyamat során gyűjtötte róluk a terhelő anyagokat.

Az SZBU az említett illetők ellen hazaárulás címén kezdeményezett büntetőeljárást a büntetőtörvénykönyv 111. cikkelyének 1. része alapján.

Ha bűnösségük bebizonyosodik (és kézre tudják keríteni őket az ukrán hatóságok), 15 év szabadságvesztéssel kell számolniuk.

 

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Legyen jól informált!

Hirdetés