Karpat.in.ua
| 2021. 09. 22. – 17:07 | Ukrajna |
A kettős állampolgárság parlamenti vizsgálatát az orosz állampolgárságukat eltitkolni igyekvő állami tisztségviselők akadályozzák.  Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A kettős állampolgárság parlamenti vizsgálatát az orosz állampolgárságukat eltitkolni igyekvő állami tisztségviselők akadályozzák – jelentette ki Oleg Dunda, a Nép Szolgája párt parlamenti képviselője.

A kettős állampolgárság ügyét rövidesen rendezni kell, de a kérdés parlamenti vizsgálatát akadályozzák az orosz állampolgárságukat eltitkolni igyekvő állami tisztségviselők – jelentette ki Oleg Dunda, a Nép Szolgája párt parlamenti képviselője egy televíziós interjúban, adta hírül a Karpat.in.ua az rbc.ua hírportálra hivatkozva.

A jelentés szerint a kormánypárti honatya az Aposztrof TV-nek nyilatkozva elmondta, hogy az orosz állampolgársággal rendelkező állami tisztségviselők csak a saját érdekeiket tartják szem előtt, és nem akarnak lemondani a lehetőségről, hogy Oroszországot tartalék menedékként használhassák. Ők nyugodtan nevezhetők a Kreml ügynökeinek – mutatott rá.

Dunda emlékeztetett arra, hogy az utóbbi években mind a kormányban, mind az állami vállalatok menedzsmentjében számos tisztségviselőnek volt külföldi – lett, amerikai vagy grúz – állampolgársága, és ezt nem titkolták. Mint jelezte, 2022-től a vagyonbevallás benyújtásakor kötelező lesz a második állampolgárság bejelentése.

A képviselő mindazonáltal reménykedik abban, hogy a Legfelső Tanácsban lesz elegendő számú képviselő, aki támogatja Ukrajna nemzeti érdekeit, és kész lesz megszavazni a kettős állampolgárság legalizálását. Azonban úgy vélte, a kettős állampolgárság legalizálása után korlátozni kell az orosz állampolgársággal is rendelkező ukránok választói és választhatósági jogait.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés