Origo
| 2021. 09. 23. – 13:00 | Nagy-Britannia |
Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb járműkölcsönző vállalata 160 millió fontos befektetéssel, illetve a Volkswagennel kötött partnerség révén teljesen elektromos lesz 2023-ra. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb járműkölcsönző vállalata 160 millió fontos befektetéssel, illetve a Volkswagennel kötött partnerség révén teljesen elektromos lesz 2023-ra.

Az Addison Lee magánautó-bérlő társaság már 45 éve része a londoni közlekedési hálózatnak, így a cég vezetői úgy érzik, felelősséggel tartoznak a város lakói és környezete felé. Így a vállalat az országban először egy teljesen elektromos járműállományt szeretne létrehozni 2023-ra, kezdve a Volkswagen ID.4 SUV modellekkel - írja az Origo.

A cég az átállással 20 ezer zéró szennyezőanyag kibocsátású utat tenne lehetővé az utasok számára naponta.

Mindemellett az Addison Lee elindítja a Future of Mobility alapot is, ami 3,5 millió fonttal támogatja az elektromos autókra való áttérést, például a töltőállomás infrastruktúra kialakításával.

Liam Griffin, az Addison Lee vezérigazgatója elmondta:

Az egy éves leállás után most egyre több jármű jelenik meg az utakon, így kifejezetten fontos a zéró kibocsátású járművek gyors bevezetése."

A 160 millió font (mintegy 65 milliárd forint) értékű átállást a vállalat az év elején kezdte meg, amikor megvásárolta a londoni Comcab társaságot, illetve annak 650 darab elektromos fekete taxiját.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés