Karpat.in.ua
| 2021. 09. 23. – 08:30 |
Nem zárják be az óvodákat és alsó tagozatos iskolai osztályokat egyik karanténövezetben sem, függetlenül a veszélyességi fokozattól – jelentette be Viktor Ljasko. Fotó: Internet

Hirdetés

Nem zárják be az óvodákat és alsó tagozatos iskolai osztályokat egyik karanténövezetben sem, függetlenül a veszélyességi fokozattól – jelentette be Viktor Ljasko egészségügyi miniszter a szerdai kormányülésen, adta hírül az unn.com.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint a tárcavezető elmondta: a kisebb gyermekeket a lehető legnagyobb mértékben be kell vonni az oktatási folyamatba, aminek érdekében a pedagógusoknak jelenléti oktatás keretében kell foglalkozniuk velük.

„Ezért enyhítünk a karantén-korlátozásokon, és megengedjük az óvodáknak és elemi iskolai osztályoknak a működést a járványveszély fokától függetlenül” – hangsúlyozta.

Hozzátette: ezért felhívjuk a pedagógusokat, tegyék meg tudatos választásukat, és oltassák be magukat Covid-19 ellen, mert ha az oktatási intézményben felüti fejét a járvány, akkor az be lesz zárva.

A hírportál emlékeztetett rá, hogy a kormány szeptember 22-i rendelkezésének teljesítése után és a megfelelő normatív bázis kidolgozása után az oktatási szférában csak a beoltott munkatársak állhatnak munkába.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.