Kárpátinfo.net


| 2021. 09. 23. – 10:56 | Ukrajna |
Zelenszkij szerint az ENSZ nem figyel a sürgető problémákra, különösen a kelet-ukrajnai háborúra. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ New York-i közgyűlésének 76. ülésszakán felszólalva a szervezetet egy nyugdíjas szuperhőshöz hasonlította.

Az államfő felhívta a figyelmet arra, hogy az ENSZ az utóbbi időben sok kritikától szenved.

Szerinte az ENSZ nem figyel a sürgető problémákra, különösen a kelet-ukrajnai háborúra - írja a Fakty.com.ua.

"Ma az ENSZ olyan, mint egy nyugdíjas szuperhős, aki elfelejtette, mit tehetne. Tehernek tartja magát, gyenge, törékeny, felesleges öregembernek, akinek hiába telt el az élete. Talán az ENSZ visszaemlékszik valamire?" - mondta az ukrán elnök.

Zelenszkij megjegyezte, hogy az ENSZ-nek újra hinnie kell önmagában. Megjegyezte, 1981-ben a szervezet hogyan biztosított több mint 1 milliárd embernek ivóvizet, az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának, az UNESCO, az UNISEF megalkotásáról, az apartheid elleni küzdelemről, a rászorulók élelmezéséről és hasonlókról.

Ukrajna elnöke az ENSZ "újjáélesztését" és az alapító okirat frissítését szorgalmazta.

Megjegyezte, hogy a világ megbukott a koronavírus és az egységvizsgán.

Zelenszkij azt is javasolta, hogy halasszák el a szervezet találkozóját "forró pontokra", mert ott érthetik meg valóban az emberiség problémáit.

New Yorkban tartják az ENSZ Közgyűlésének 76. ülését. Ez az ukrán elnök második felszólalása az ENSZ-ben - először 2019-ben szólalt fel a pódiumon, 2020-ban pedig az ülést online tartották a koronavírus-korlátozások miatt.

Idén szeptember 21. és 27. között zajlik az országok vezetőinek általános vitája. A vita fő témái a járvány és az éghajlatváltozás. A napirenden szerepelt az ukrán területek megszállásának kérdése is.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.