Kárpátinfo.net


| 2021. 09. 24. – 09:30 | Ukrajna |
A nyomozók mintegy 20 töltényt foglaltak le Volodimir Zelenszkij főtanácsadójának, Szerhij Sefir gyilkossági kísérletének helyszínéről, melyek Magyarországon készültek. Fotó: Internet

Hirdetés

Belügyminisztérium: Magyarországon gyártott golyókkal lőttek Zelenszkij főtanácsadójának autójára; Ukrajnában bevezetik a kötelező védőoltást; Hihetetlen, de Joe Biden megint elaludt tárgyalás közben – Sajtósainak kellett közbelépniük (Video); Zelenszkij az ENSZ-ben: a Sefir elleni merénylet az ukrajnai reformok ára; Az ukrán parlament megszavazta az oligarchaellenes törvényt. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. szeptember 23-án.

Belügyminisztérium: Magyarországon gyártott golyókkal lőttek Zelenszkij főtanácsadójának autójára

A nyomozók mintegy 20 töltényt foglaltak le Volodimir Zelenszkij főtanácsadójának, Szerhij Sefir gyilkossági kísérletének helyszínéről. Kiderült, mindegyik töltény Magyarországon készült - írja az RBC Ukrajna hírportál Jevhenyij Jenyin belügyminiszter-helyettes szavaira hivatkozva. Jenyin elmondása szerint Sefir autójára magyar gyártmányú 7,62 kaliberű golyókkal lőttek. A nyomozók megpróbálják megállapítani, hogyan kerülhettek a lőszerek Ukrajna területére.

Ukrajnában bevezetik a kötelező védőoltást

Ukrajnában kötelezővé válik a koronavírus elleni védőoltás. Többek között az oktatási intézmények, minisztériumok, hatóságok és az önkormányzati igazgatások alkalmazottai számára - tudatja az RBC Ukrajna hírportál Viktor Ljasko egészségügyi minisztérium vezetőjének kormányülésen tett kijelentésére hivatkozva. Megjegyezte, hogy azok, akiket a kampány első szakaszában oltottak be, már elérték a több mint 80%-os lefedettségi arányt, nevezetesen az orvosok, az ukrán fegyveres erők hadserege, a Belügyminisztérium struktúrái.

Hihetetlen, de Joe Biden megint elaludt tárgyalás közben – Sajtósainak kellett közbelépniük (Video)

Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házban fogadta Boris Johnson brit miniszterelnököt, hogy a brit–amerikai kereskedelmi megállapodás ügyében tárgyaljanak. A sajtónyilvános esemény azonban kínossá vált, Biden ugyanis ismét elszunyókált. A népszerű videómegosztóra feltöltött felvételen Boris Johnson épp egy kérdést próbál feltenni, de szavába vágnak az amerikai elnök sajtósai, ugyanis észrevették, hogy Joe Biden elaludt beszélgetés közben.

Zelenszkij az ENSZ-ben: a Sefir elleni merénylet az ukrajnai reformok ára

12 lövés, három a sofőrt találta el, itt van maguknak az országban történő változások ára, itt van maguknak a reformok ára – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök az ENSZ 76. Közgyűlésén mondott beszédében. A jelentés szerint Zelenszkij elmondta, hogy New York-i idő szerint három órakor több tucat telefonhívást kapott, hogy merényletet hajtottak végre az elnöki főtanácsadó ellen. Szerencsére Szerhij él, szerencsére jelenleg a sofőr élete sincs veszélyben – tette hozzá. Megjegyezte, hogy nem tipikus lesz a beszéde az ENSZ-ben, de biztosan mindenki számára hasznos.

Az ukrán parlament megszavazta az oligarchaellenes törvényt

Az ukrán parlament nagy többséggel megszavazta csütörtökön az oligarchaellenes törvényt. A törvénytervezetet 279 képviselő támogatta a jelen lévő 379 közül. Az oligarchák nyilvántartásba vételekor azt veszik figyelembe, hogy az illető részt vesz-e a politikai életben, befolyással bír-e a médiára, és tulajdonosa-e monopolhelyzetben lévő vállalatnak, a vagyona meghaladja-e a 85 millió dollárt (több mint 25 milliárd forintot). A jogszabály ezenkívül kötelezi az állami tisztségviselőket arra, hogy vallják be oligarchákkal lebonyolított ügyleteiket.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.