Kárpátinfo.net


| 2021. 09. 26. – 09:41 |

A demográfiai helyzet és meggondolatlan döntések miatt nagymértékben csökkenhet az ukránok nyugdíja - jelentette ki Marina Lazebna.

A demográfiai helyzet és meggondolatlan döntések miatt nagymértékben csökkenhet az ukránok nyugdíja - jelentette ki Marina Lazebna. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A demográfiai helyzet és meggondolatlan döntések miatt nagymértékben csökkenhet az ukránok nyugdíja - jelentette ki Marina Lazebna.

Jelenleg Ukrajnában a nyugdíjak a fizetések 30%-ának felel meg, a jövőben azonban 20% ​​-ra csökkenthetik a nyugdíjakat. Ennek okai a demográfiai helyzet és a meggondolatlan döntések - jelentette ki Marina Lazebna szociálpolitikai miniszter egy kerekasztal-beszélgetésen, írja a Podrobnosti.ua.

"A kormányok változhatnak, de a probléma sehova sem nem tűnik el, és nincs senki, aki ne értené, hogy meg kell oldani azt. 2004 óta bevezettük a biztosítási rendszert. Ez biztosítja, hogy minél több fizetése és munkaviszonya van, annál nagyobb a nyugdíj" - mondta a miniszter.

Elmondása szerint ez a rendszer körülbelül öt évig rendesen működött és a

nyugdíjak nagysága a fizetések 57-60%-át tette ki.

Azonban a demográfiai változások és a meggondolatlan döntések miatt

a nyugdíjrendszer alulfinanszírozott és igazságtalan lett.

"Ennek eredményeként ma a nyugdíjak a fizetések 30%-át teszi ki, a jövőben pedig a demográfia miatt pedig 20%-ra csökken. És a biztosítási nyugdíjrendszer lefedettsége is csökken" - mondta Lazebna.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.