Események | 2021. 09. 27. – 13:30 |
Rongálás, garázdaság és közveszélyokozás miatt indult büntetőeljárás egy Magyarországon élő egyiptomi férfi ellen. Fotó: Internet

Hirdetés

Rongálás, garázdaság és közveszélyokozás miatt indult büntetőeljárás egy Magyarországon élő egyiptomi férfi ellen, aki néhány nappal ezelőtt felgyújtotta egy lakás ajtaját Budapesten.

Néhány nappal később kalapáccsal és vésővel tért vissza, de a rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki. Tettére egyelőre nem adott magyarázatot – hangzott el az M1 Híradóban.

Étolaj és motorolaj keverékével öntötte le, majd meggyújtotta a 9. kerületi Viola utca egyik társasházi lakásának bejárati ajtaját valaki szeptember 11-én.

Az ismeretlen támadó négy nap múlva visszament és vörös festékkel a „jordan spy” (magyarul „jordán kém”) feliratot fújta az ajtóra és a teremgarázs bejáratára. Újabb négy nap elteltével ismét megjelent a házban, akkor kalapáccsal és vésővel esett neki az ajtónak.

Elmenekülni azonban már nem tudott, a rendőrök a helyszín közelében elfogták. Ekkor derült ki, hogy a támadó egy Budapesten élő, 31 éves egyiptomi férfi. A nyomozók közveszélyokozás, rongálás és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

„A külföldi férfi munkavállalás céljából tartózkodott Magyarországon, rendezett életvitellel. Családi, rokoni kapcsolatai miatt azonban a hazájához kötődik. Emellett a terhére rótt bűncselekmények tárgyi súlya és büntetési tétele miatt is fennáll a veszélye annak, hogy a hatóságok számára elérhetetlenné válna.

Mindezért az ügyészség a letartóztatását indítványozta, amit a bíróság elrendelt”

– mondta Bagoly Bettina, Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Az M1 szerette volna megkérdezni a lakás tulajdonosát, hogy miért festhették az ajtajára a „kém” feliratot, de senki nem nyitott ajtót. Az egyiptomi férfi a kihallgatásán nem adott magyarázatot tetteire, a rendőrség ezért elmeszakértő kirendelését tervezi abban a reményben, hogy fény derül az indítékra.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.