MTI

| 2021. 09. 27. – 12:00 | Afganisztán |
A szemtanú szerint miután a csoportot rajtakapták az emberrabláson, az elkövetők kihirdették a téren, hogy az áldozatokat rendőrök ölték meg őket. Fotó: Internet

Hirdetés

A téren gyógyszertárat működtető Vazir Ahmad Szeddiki elmondta, hogy a csoport tagjai négy holttesttel érkeztek a térre, egyet felakasztottak ott, és négyet elszállítottak a város más részeibe, hogy ott tegyék közszemlére őket.

A szemtanú szerint miután a csoportot rajtakapták az emberrabláson, az elkövetők kihirdették a téren, hogy az áldozatokat rendőrök ölték meg őket - írja az MTI.

Nurruddin Turabi molla, a tálib mozgalom egyik alapítója, aki a huszonöt évvel ezelőtti tálib hatalom idején a szigorúan értelmezett iszlám törvények (saría) érvényesítésért felelős vezető volt, azt mondta a minap,

hogy a mozgalom ismét kivégzésekkel és kézlevágásokkal fogja büntetni a bűnelkövetőket, de valószínűleg nem fogja nyilvánosan végrehajtatni az ítéleteket.

A tálibok augusztus 15-én vonultak be Kabulba és ellenőrzésük alá vonták az ország szinte teljes területét. A nemzetközi közösség figyeli azt, hogy ezúttal is olyan könyörtelenül, a nőket elnyomva fogják-e irányítani az országot, mint a kilencvenes évek végén, vagy enyhítenek a szigoron.

A mozgalom vezetőinek világlátása mindenesetre továbbra is a mélyen konzervatív, függetlenül attól, hogy nem idegenkednek a legmodernebb táv- és adatközlési technológiát, például a mobiltelefonok igénybe vételétől.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés