Események | 2021. 09. 27. – 12:02 |
A bűnözők mintegy 300 négyzetméteres területen termesztettek kábítószer-növényeket. Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Szeptember 26-án Kárpátalján a rendőrök nagy méretű kábítószer-tartalmú növények ültetvényét fedezték fel Kölcsény és Szentmiklós települések között, az Obava folyó közelében.

A bűnözők mintegy 300 négyzetméteres területen termesztettek kábítószer-növényeket.

Kárpátalján a Munkácsi Kerületi Rendőrség tisztviselői megállapították, hogy a bűnözők egész kenderültetvényt termesztettek Kölcsény (Кольчино) és Szentmiklós (Чинадієіо) falvak között.

A rendőrök az objektum két fegyveres őrét előzetes letartóztatásba helyezték.

A rendőrök körülbelül 120 darab két méter magas kannabiszbokrot találtak és foglaltak le. Az ültetvény távol volt a településtől és az utaktól.

A területet két fegyveres szentmiklósi lakos őrizte. A férfiak egy sátorban laktak, közvetlenül a mezőn, a kenderültetvény közepén.

A rendőrség lefoglalt több hidegfegyvert és egy sima csövű puskát.

A helyszín felülvizsgálata során kiderült, hogy a mező speciális, a mezőgazdasági munkákhoz szükséges felszereléssel volt felszerelve, illetve egy automatikus öntözőrendszer is volt ott.

A rendőrök lefoglalták és szakértői vizsgálatra továbbították a tárgyi bizonyítékokat.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 310. cikkelye (illegális kendertermesztés) értelmében az ügyben büntetőeljárást. Még folyik a nyomozás - olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.