Politika | 2021. 09. 27. – 08:18 |
Ukrajna megvalósítja a NATO szabványait, és kész csatlakozni hozzá. A végső döntést azonban a Szövetségnek kell meghoznia - jelentette ki Valerij Zaluzsnij. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna megvalósítja a NATO szabványait, és kész csatlakozni hozzá. A végső döntést azonban a Szövetségnek kell meghoznia - jelentette ki Valerij Zaluzsnij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka a Szabadság Rádiónak adott interjújában.

Elmondása szerint Ukrajna szabványokat vezetett be az irányításban, a tervezésben és az előkészítésben - írja az RBC.ua.

"Vagyis már teljesen kidolgoztuk ezeket a szabványokat, amelyek szerint a NATO teljesíti feladatait.

De ez nem elég. Személyes véleményem szerint ahhoz, hogy a NATO tagjává válhassunk, politikai döntés szükséges. Már készen állunk erre" - mondta Zaluzsnij.

Emellett szerinte az ukrajnai NATO-szabványok érdekében megosztották az Ukrán Fegyveres Erők vezető pozícióit: az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, a Fegyveres Erők vezérkari vezetője, az Egyesült Erők parancsnoka.

"És mindezek a megosztott állások csak a NATO felé, a civilizált kapcsolatok felé irányuló mozgás következményei. Ezért az álláshelyeket megosztották. Most, mint az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka,

én vagyok felelős a harci felkészültségért, az Ukrán Fegyveres Erők előkészítéséért és bevetéséért"

- mondta Zaluzsnij.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.