Karpat.in.ua
Megosztás

Azoknak a kórházvezetőknek az elbocsátására szólította fel az egészségügyi tárca a helyi hatóságokat, akiknek az intézményeiben Covid-19 oltási igazolványok vagy PCR-teszteredmények hamisítására derül fény – adta hírül az Ukrajinszka Pravda hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A tárca közlése szerint okmányhamisítás miatt több orvos ellen indult büntetőeljárás.

„Hivatalos felszólítást küldünk azon egészségügyi intézmények tulajdonosainak – egyesült területi közösségeknek –, ahol ezek az orvosok dolgoznak, hogy függesszék fel a munkavégzés alól a kórházvezetőket a nyomozás idejére” – áll a közleményben.

Viktor Ljasko egészségügyi miniszter meggyőződését fejezte ki, hogy a vezetők személyes felelősséggel tartoznak azért, ami az irányításuk alá tartozó kórházakban történik. Ha a vizsgálat nem bizonyítja, hogy a főorvosnak köze van a törvénysértésekhez, akkor a minisztérium nem fogja ellenezni visszahelyezését az állásába – tette hozzá.

Ha a törvénysértés megismétlődik, akkor a tárca – mint állította – visszavonja az egészségügyi intézmény működési engedélyét,

és felbontja annak szerződését a Nemzeti Egészségügyi Szolgálattal. Ebben az esetben a kórház finanszírozása teljes egészében a helyi költségvetéstől és adóbevételektől válik függővé – figyelmeztetett az Egészségügyi Minisztérium.

Forrás