Politika | 2021. 09. 28. – 10:08 |
Magyarország a Gazprommal kötött gázszállítási szerződéssel csapást mért Ukrajnára, amire Kijevnek sajnálat és részvét nélküli választ kell adnia. Fotó: Internet

Hirdetés

Magyarország a Gazprommal kötött gázszállítási szerződéssel csapást mért Ukrajnára, amire Kijevnek sajnálat és részvét nélküli választ kell adnia – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter egy hétfő esti televíziós műsorban, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

Az ukrán diplomácia vezetője az ICTV tévécsatorna politikai talkshowjában szerepelve elmondta, hogy Ukrajna már lépett Magyarországgal szemben,

ugyanis elnapolta az ukrán-magyar kormányközi gazdasági vegyes bizottság erre a hétre kitűzött ülését.

De ez nem az utolsó válaszlépés Magyarországgal szemben az oroszokkal kötött gázmegállapodása miatt – tette hozzá.

Kiemelte: „ez nem csak politikai lépés lesz, a kétoldalú együttműködés fő szervének számító bizottság ülésének lemondása, más lépéseket is teszünk majd Ukrajna nemzeti érdekeinek védelmében, ebben a helyzetben.”

A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Magyarország csapást mért az ukrán-magyar kapcsolatokra, amikor Ukrajna területét megkerülő gázszállításról írt alá megállapodást.

„Magyarország ütést mért az ukrán-magyar viszonyra, amikor kizárta az ukrán gázvezetéket az Oroszországból történő gázszállításokból.

Ez ütés, amire megfelelő választ kell adnunk. Szó sem lehet sajnálatról és részvétről” – üzente a magyaroknak Dmitro Kuleba.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.