Politika | 2021. 09. 28. – 14:30 |
A tojásdobálót a helyszínen előállították. Fotó: Internet

Hirdetés

Tojással dobták meg hétfőn Emmanuel Macront a közép-franciaországi Lyonban, a neves Bocus d'Or nemzetközi szakácsverseny egyik rendezvényén.

A tojás a vállán érte a francia államfőt, de nem tört össze, hanem lepattant róla. A tojásdobálót a helyszínen előállították - írja az MTI.

„Ha akar valamit mondani, jöjjön ide!” – mondta a köztársasági elnök.

“Mindjárt oda is megyek hozzá” – tette hozzá.

Hét hónappal az elnökválasztás előtt Emmanuel Macron tetszési mutatója csökkenőben van, jelenleg a franciák 38 százaléka elégedett a tevékenységével és 59 százalékuk elégedetlen.

Az elnök ugyanakkor még mindig népszerűbb, mint az elődei voltak a kormányzásuk ugyanezen időszakában: Francois Hollande tetszési mutatója 22, Nicolas Sarkozyé pedig 36 százalékos volt.

Az incidens a legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és vendéglátóipari szakkiállításon, a SIRHA hétfői megnyitóján történt Lyonban. Emmanuel Macront a kiállítók többsége szívesen fogadta, és megköszönték a koronavírus-járvány alatt nyújtott nagyvonalú állami támogatásokat.

A rendezvényen a francia elnök bejelentette,

hogy az éttermekben bankkártyával fizetett borravaló a jövő évtől adómentességet élvez.

Június 8-án Emmanuel Macront arcul ütötte egy férfi egy dél-franciaországi látogatásán, amit a teljes politikai elit elítélt. A támadót négy hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték, a férfi szeptember 21-én szabadult.

Emmanuel Macront egyébként még elnökjelöltként 2017 márciusban is megdobták tojással a párizsi mezőgazdasági szakvásáron, amit a jelölt akkor a „folklór részének" minősített.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.