Események | 2021. 09. 29. – 09:09 |
Kárpátalján az Ungvári Kerületi Rendőrség munkatársai letartóztattak egy pakisztáni férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy migránsokat csempészett át az államhatáron. Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Kárpátalján az Ungvári Kerületi Rendőrség munkatársai letartóztattak egy pakisztáni férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy migránsokat csempészett át az államhatáron, valamint kenőpénzt ajánlott egy tisztviselőnek.

A minap rendőröket a határőrök keresték fel, akik arról számoltak be, hogy egy szabálysértő kenőpénzt ajánlott fel egyik kollégájuknak,

amiért segítene a migránsok Ukrajna államhatárán át történő csempészetében.

A rendőrségen az ügyben büntetőeljárást indítottak. Az eset vizsgálata során kiderült, hogy egy 28 éves pakisztáni állampolgár érintett az ügyben, aki Kárpátalján embercsempész hálózatot hozott volna létre.

A határőr megállapodott a bűncselekményben érintett személlyel a pénzátadás időpontjáról és helyéről, ezt követően a "megállapodás" értelmében a gyanúsított könnyen csempészte volna át a zöld határon a migránsokat.

A rendőrök a határőrökkel együtt szeptember 27-én este őrizetbe vették a gyanúsítottat külföldi ügyfeleivel és a pénzel együtt.

A külföldi férfi ellen kenőpénz felajánlásáért és embercsempészet miatt büntetőeljárást indítottak. Az ügyben még tart a nyomozás.

A migránsokat a Csapi Határőrségre szállították - olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.