Közélet | 2021. 09. 29. – 09:30 |
Magyarország a Gazprommal kötött gázszállítási szerződéssel csapást mért Ukrajnára, amire Kijevnek sajnálat és részvét nélküli választ kell adnia. Fotó: Internet

Hirdetés

Kuleba: Magyarország csapást mért Ukrajnára, a válaszunk nem lesz könyörülete; Szijjártó: a magyar külügyminisztérium bekérette az ukrán nagykövetet; Az ukrán külügyminisztérium válaszlépéseket tesz a magyar-orosz gázmegállapodás miatt; Az ukrán külügyminisztérium bekéreti a magyar nagykövetet, hogy tudomására hozza a gázmegállapodással kapcsolatos kijevi álláspontot; Házaspárra támadt egy férfi Beregszászban. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. szeptember 28-án.

Kuleba: Magyarország csapást mért Ukrajnára, a válaszunk nem lesz könyörületes

Magyarország a Gazprommal kötött gázszállítási szerződéssel csapást mért Ukrajnára, amire Kijevnek sajnálat és részvét nélküli választ kell adnia – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter egy hétfő esti televíziós műsorban. Az ukrán diplomácia vezetője az ICTV tévécsatorna politikai talkshowjában szerepelve elmondta, hogy Ukrajna már lépett Magyarországgal szemben, ugyanis elnapolta az ukrán-magyar kormányközi gazdasági vegyes bizottság erre a hétre kitűzött ülését.

Szijjártó: a magyar külügyminisztérium bekérette az ukrán nagykövetet

Szuverenitásunk megsértésének tartjuk, hogy Ukrajna meg akarja akadályozni Magyarország biztonságos gázellátását, ezt kikérjük magunknak és az ukrán nagykövetet keddre bekérettük a Külgazdasági és Külügyminisztériumba - közölte a tárca vezetője közösségi oldalán. Szijjártó Péter bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy hétfőn aláírták a Magyarország gázellátását a következő tizenöt évre garantáló szerződést a Gazprommal. 

Az ukrán külügyminisztérium válaszlépéseket tesz a magyar-orosz gázmegállapodás miatt

Az ukrán külügyminisztérium a magyar-orosz hosszú távú gázszállítási szerződés kapcsán hétfőn közleményt adott ki, amelyben kezdeményezi az Ukrán-Magyar Kormányközi Gazdasági Vegyes Bizottság soron következő ülésének elnapolását, ezen kívül jelzi, hogy az Európai Bizottsághoz fordul az ügyben. Az ukrán külügyi tárca "meglepődött és csalódott" Magyarország döntése miatt, miszerint 2021. szeptember 27-én Budapesten Ukrajnát elkerülő útvonalon történő gázszállítási szerződést kötött az orosz Gazprom konszernnel.

Az ukrán külügyminisztérium bekéreti a magyar nagykövetet, hogy tudomására hozza a gázmegállapodással kapcsolatos kijevi álláspontot

Az ukrán külügyminisztérium bekéreti Budapest kijevi nagykövetét, hogy tudomására hozza az ukrán fél álláspontját a Magyarország és a Gazprom orosz gázipari vállalat hétfői gázmegállapodásáról - közölteke kedden az RBK-Ukrajina ukrán televízióval Oleh Nikolenko ukrán külügyi szóvivő. Megerősítve, hogy az ukrán nagykövetet bekérették a budapesti Külügyminisztériumba, kijelentette: "Az ukrán külügyminisztérium hasonlóképpen behívja Magyarország nagykövetét Kijevben, hogy tudomására hozza az elvi álláspontunkat" - mondta a szóvivő.

Házaspárra támadt egy férfi Beregszászban

Szeptember 27-én este a rendőrséghez bejelentés érkezett arról, hogy Beregszászban, a Vasút utcában megtámadtak egy házaspárt. A helyszínre érkezett rendőröket egy férfi és egy nő várta. Kiderült, hogy aznap este a házaspár autójukhoz mentek és észrevettek egy ismeretlent, aki festékszóróval írt az autóra. A tulajdonosok megjegyezést tettek neki, amire a támadó elővett egy gázpisztolyt, rálőtt a férfira, és arcon ütötte a nőt. Ezt követően elmenekült a helyszínről.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.