Politika | 2021. 09. 29. – 13:20 |
Ukrajna kész arra, hogy komoly problémákat okozzon Oroszországnak, és készen áll a bármilyen formában történő tárgyalásokra is a háború befejezéséről – jelentette ki Dmitro Kuleba. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna kész arra, hogy komoly problémákat okozzon Oroszországnak, és készen áll a bármilyen formában történő tárgyalásokra is a háború befejezéséről – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter szerdán az rbc.ua hírportálnak, melyet a Karpat.in.ua idéz.

Az ukrán diplomácia vezetője az ukrán-orosz viszonyt kommentálva hangsúlyozta,

hogy Ukrajna nem törekszik bármi áron a békére.

Az ukrán felet csak az igazságos béke elégíti ki, amely megfelel annak a hatalmas árnak, amit Ukrajna fizetett és továbbra is fizet a függetlenségéért és szuverenitásáért – mutatott rá.

Kuleba jelezte, hogy Volodimir Zelenszkij elnök készen áll a tárgyalásokra a Krím visszaadásáról, Donbászról és az Ukrajna elleni agresszióról.

„Mi nem ülünk ölbe tett kézzel, várva a sült galambra. Oroszország manipulál, hazudik és cinikus. De nincs más Oroszország” – jegyezte meg.

Hozzátette: pont ez az Oroszország folytat háborút és agressziót Ukrajna ellen.

Ezért kell minden lehetséges formában tárgyalni a háború befejezéséről – húzta alá.

Kiemelte: „a partnereinkkel aktívan dolgozunk olyan feltételek létrehozásán, amelyek rákényszerítik Oroszországot a háború befejezésére. Még abban az esetben is ha komoly problémákat kell okoznunk neki.”

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.