Kárpátinfo.net


| 2021. 09. 03. – 09:30

Emelkedik a szemétszállítás díja a Beregszászi Kistérségben; Ukrajna a karantén zöld zóna elhagyásának küszöbére került; Ukrajna hamarosan felszabadíthatja a Krímet; Kiderült, mi áll Kim Dzsongun rejtélyes fogyásának hátterében; 2000 dollárt lopott el az üzletből egy kiskorú Ungváron. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. szeptember 2-án.

Emelkedik a szemétszállítás díja a Beregszászi Kistérségben

A Beregszászi Kistérség végrehajtó bizottság soron kívüli ülésén a testület tagjai módosították a Bereg Vertikál Kft. által a háztartási hulladék kezelése terén nyújtott szolgáltatások díjszabását. Ennek értelmében 242,09 hrivnyába kerül 1 m3 háztartási hulladék elszállítása és tárolása a kistérségünkben élő ügyfelek számára. A döntést a minimálbér, az üzem- és kenőanyagok árának emelkedése stb. indokolta.

Ukrajna a karantén zöld zóna elhagyásának küszöbére került

Ukrajnában a koronavírus-helyzet romlása miatt az ország a zöld zóna elhagyásának küszöbét került. Ha ez a tendencia folytatódik, a korlátozásokat szigoríthatják a régiókban - derült ki a kijevi közgazdasági iskola szakértőinek előrejelzéséből. A járványveszély zöld szintjének feltétele két egymást követő napon nem teljesült - az új esetek aránya meghaladta a 4%-ot. Ha ez a feltétel egy napon belül nem teljesül, a vészhelyzetekkel foglalkozó nemzeti bizottság dönthet Ukrajna kilépéséről a zöld övezetből.

Ukrajna hamarosan felszabadíthatja a Krímet

Ukrajna hamarosan felszabadíthatja a Krímet, amit az orosz államvezetés is támogatni fog - mondta el Olekszij Reznyikov miniszterelnök-helyettes, Ukrajna ideiglenesen megszállt területeinek reintegrációjáért felelős miniszter az egyik ukrán kiadványnak adott interjújában. Elmondása szerint a világ nagyon gyorsan változik, és ezzel együtt Oroszország kilátásai is. Reznyikov bízik abban, hogy a világ elég gyorsan megláthatja a Krím felszabadítását.

Kiderült, mi áll Kim Dzsongun rejtélyes fogyásának hátterében

Észak-Korea diktátora, Kim Dzsongun az utóbbi időben még soványabbnak tűnik, mint valaha. A nagy vezér nyaka körül megereszkedett a felesleges bőr, karjai sokkal keskenyebbek lettek, a legutóbbi nyilvános szereplésén pedig ruhája jól láthatóan lógott rajta. Mostanra sokan úgy gondolják, a rejtélyes súlyvesztés nem betegség vagy a nép felé gyakorolt empátia eredménye, sokkal inkább az állami propaganda jól megtervezett, briliáns húzása.

2000 dollárt lopott el az üzletből egy kiskorú Ungváron

Kárpátalján az Ungvári Kerületi Rendőrség munkatársai kézre kerítették azt a kiskorú tolvajt, aki nagyösszegű pénzt lopott el egy üzletből Ungváron. A rendőrök lefoglalták a pénzt, s a szükséges intézkedéseket követően visszaadják tulajdonosának. A pénzt egy 15 éves ungvári fiú lopta el. A rendőrök lefoglaltak tőle 1500 dollárt és 8800 ezer hrivnyát. Kiderült,  a kiskorú a pénz egy részét hrivnyára váltotta be és elköltötte.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek