Kárpátinfo.net


| 2021. 09. 03. – 09:01 | Lengyelország |
Lengyelországban idén júliusban egy rendőrségi letartóztatás során meghalt Dmitro Nyikiforenko 25 éves ukrán állampolgár. Fotó: Internet

Hirdetés

Lengyelországban idén júliusban egy rendőrségi letartóztatás során meghalt Dmitro Nyikiforenko 25 éves ukrán állampolgár.

Az ukrán külügyminisztérium tisztában van a helyzettel, és figyelemmel kíséri a vizsgálatot - nyilatkozott az RBC Ukrajna hírportálnak Oleg Nyikolenko, a Külügyminisztérium sajtótitkára.

Eleinte a rendőrök azt mondták, hogy az ukrán férfi agresszíven viselkedett, most azonban kiderültek olyan részletek, amelyek az ellenkezőjét jelzik.

A Gazeta Wyborcza lengyel újság arról számolt be, hogy a rendőrök 22 óra 27 perckor könnygáz okozta égési sérülésekkel vittek be egy férfit a kijózanító központba, miután őrizetbe vették a buszon állítólag a nem megfelelő viselkedése miatt.

Aztán a kiadvány szerint a rendőrök a kijózanító központ dolgozóival együtt megverték és fojtogatták az ukrán férfit, bár a videofelvételek azt mutatják, hogy ő nem viselkedett agresszíven.

Az áldozatot addig verték, amíg az orvos közbe nem avatkozott, de 23:53 órakor Nikiforenko meghalt.

Ukrajna krakkói főkonzulátusa Dmitro Nyikiforenko halálának körülményeinek vizsgálata keretében kapcsolatba lép a lengyel rendőrséggel, és tarja a kapcsolatot az elhunyt hozzátartozóival is. Az ukrán konzul most Wroclawban van, hogy meg figyelje a nyomozást - mondta a Külügyminisztérium képviselője.

Nyikolenko megjegyezte, hogy a lengyel nyomozók egyik változata a rendőrök hatalommal való visszaélése.

"Az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatok eredményeit is várjuk Svidnitsa város kerületi ügyészségétől. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy tisztázhassuk állampolgárunk halálának minden körülményét, és az elkövetőket bíróság elé állítsuk" - tette hozzá.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!