Hirado.hu
| 2021. 09. 30. – 08:52 | Németország |
A vasárnapi parlamenti és önkormányzati választások után felszínre került súlyos mulasztások miatt beadta lemondását Berlin tartomány választási biztosa. Fotó: Internet

Hirdetés

A vasárnapi parlamenti és önkormányzati választások után felszínre került súlyos mulasztások miatt beadta lemondását Berlin tartomány választási biztosa szerda délben. Brémában több száz szavazatot kellett érvényteleníteni hibás szavazólapok miatt – számolt be a Focus Online-ra hivatkozva a Hirado.

Berlinben súlyos problémák merültek fel a vasárnapi választások során:

több választókörzetben hibás szavazólapokat osztottak ki,

majd miután jelezték a tévedést az állami szavazóbiztosnak, az újrarendelt szavazólapok csak nagy késéssel érkeztek meg a helyszínre. Emiatt hosszú sorok kígyóztak a szavazóhelyiségek előtt, több százan (más források szerint legalább ezren) nem tudták leadni  a voksukat emiatt.

A fejetlenséget fokozta, hogy az országos parlamenti (Bundestag-) választással egy időben zajlott a helyhatósági választás és a berlini maraton is a városban.

Brémában több száz szavazatot kellett érvényteleníteni a tévesen kiosztott szavazólapok miatt – számolt be a Focus Online szerdán.

A Hanza-város egyik szavazóhelyiségben a vasárnap reggel és délelőtt leadott szavazatok szinte mindegyike érvénytelen volt. Mint az állami választási adminisztráció az interneten közzétette,

a brémai Seehausen körzetben leadott 409 szavazatból 401 volt érvénytelen, az összes szavazat 98 százaléka.

Ennek oka, hogy szinte mindegyik seehauseni választópolgár a Bréma I. 54-es számú választókerületére vonatkozó dokumentumokat kapott, a helyes cédulák azonban a Bréma II. 55-ös választókerület dokumentumai lettek volna – számolt be Weser-Kurier című regionális hírportál és a Brémai Rádió kedden.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés