Életmód | 2021. 09. 30. – 08:08 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A szex nemcsak partnerrel, de partner nélkül is igen kellemes dolog, és az önkielégítés szerencsére egyre kevésbé számít tabunak. Ez jól is van így, mivel valójában olyasmiről van szó, ami nem csak jó érzés, de egészségügyi előnyei is vannak.

Segít levezetni a stresszt

Akár fizikai, akár érzelmi stresszről van szó, a maszturbálás mind a kettőt segíthet enyhíteni a szakértők szerint. Ilyenkor ugyanis a szervezetben számos neurotnranszmitter szabadul fel, amely az idegek és az izmok feszültségét is segít megszüntetni. Egy fárasztó, stresszes nap után a maszturbálás remek stresszoldó. Az ilyenkor felszabaduló hormonok fokozzák a boldogásgérzetet, és növelik az önbizalmat, hozzájárulnak az egészséges önértékelés kialakulásához is, és a szorongás, depresszió kialakulásának esélyét is csökkenti - írja a Házipatika.com.

Élénkíti a vérkeringést

A stresszmentesítés mellett az önkielégítés a vérkeringésnek is jót tesz. Stimulálás, illetve orgazmus esetén a nemi szervekhez több vér áramlik, az egész keringés felélénkül, ami nagyon jót tesz a sejteknek és a szöveteknek. Kutatások szerint ez menopauzával küzdő nők számára különösen előnyös, mivel segíthet enyhíteni az olyan kellemetlen tüneteket is, mint a hüvelyszárazság.

Jobban megismerjük a testünket

A kielégítő szexuális élethez nagyon fontos, hogy tudjuk, mit szeretünk, mi az, ami a legjobban izgalomba hoz, illetve kielégít bennünket. A saját testünk megismeréséhez a maszturbálás nagyon fontos lépés. Több kutatás is igazolja, hogy a rendszeresen önkielégítőknek jobb, és intenzívebb a szexuális életük, és általánosságban az egész kapcsolatukat harmonikusabbnak találják. A maszturbálás a libidónak is jót tesz. Éppen ezért az önkielégítés tulajdonképpen abban is segít, hogy jobb, és boldogabb legyen a viszonyunk a parnerünkkel.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.