Politika | 2021. 09. 30. – 11:16 |
Ukrajnának reálisan fel kell mérnie az Európai Unióhoz való csatlakozás lehetőségeit jelenleg, és folytatnia kell a munkát - fejtette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnának reálisan fel kell mérnie az Európai Unióhoz való csatlakozás lehetőségeit jelenleg, és folytatnia kell a munkát - fejtette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter.

Az Európai Unió nehéz időket él, és Brüsszel már nem a régi. A megváltozott körülmények alapján Ukrajnának valóban mérlegelnie kell az uniós csatlakozás lehetőségeit

- jelentette ki Kuleba, akit a Korrespondent.net idéz.

Kuleba szerint sok a probléma az európai integráció a balkáni országok számára, mivel már rég megígérték nekik az EU -tagságot.

"Úgy gondolom, hogy realista idealistáknak kell lennünk, vagyis hinni kell a legjobbakban, a végén megkapjuk, amit akarunk, de tényleg mérlegeljük a megszerzésének lehetőségeit. Ezért a tárgyalás folyamatban van" - mondta Kuleba.

Megjegyezte, hogy ebben a szakaszban a külügyminisztériumot nem a nagy célok érdeklik,

hanem a "konkrét, hétköznapi gazdasági eredmények".

"Konkrét lépések kellenek Ukrajna beilleszkedéséhez a hazai piac felé, ágazati együttműködésünk fejlesztéséhez, a legkényelmesebb feltételek megteremtésére az ukrán állampolgárok utazásához. Ki kell nyitnunk az uniós együttműködés minden ablakát, mielőtt az EU ajtót nyitna számunkra" - mondta a miniszter.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.