Politika | 2021. 09. 30. – 13:01 |
Ukrajna a barátságot képviseli Magyarországgal, de mindig visszavág, ha megsértik nemzeti érdekeit - közölte Dmitro Kuleba. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna barátságos Magyarországgal, de mindig visszavág, ha megsértik nemzeti érdekeit - közölte Dmitro Kuleba külügyminiszter kommentálva a budapesti kapcsolatok feszültségét, miután a magyar fél aláírta a szerződést az orosz Gazprommal.

Kuleba hangsúlyozta, hogy kiáll a barátság és az együttműködés mellett.

Elmondása szerint Magyarország és Ukrajna folyamatosan kemény kijelentéseket tehet, de ez egy nagy politikai játék része - írja a Liga.net.

"Készek vagyunk barátok lenni, készek arra, hogy megoldásokat keressünk. De, ha valaki olyat tesz, ami nem felel meg az ukrán érdekeknek, és megüt minket, mi mindig visszavágunk. Természetesen diplomáciai úton" - mondta a miniszter.

Kulebát arra is kérték, hogy véleményezze Orbán Viktor magyar miniszterelnök hivatalának nyilatkozatát, amely szerint továbbra is meg kell akadályozni Ukrajna belépését a NATO-ba.

A külügyminiszter azt válaszolta, hogy ez nem hír, mert Budapest korábban ragaszkodott ahhoz, hogy a NATO-kérdést a kárpátaljai magyar kisebbség kérdésével összefüggésben kell megoldani.

Szerinte ez egy csomó, melyet a csomózás mentén kell feloldani.

Kuleba hozzátette, hogy Ukrajna kiáll a pozitívitás és konstruktívitás mellett, de teljes mértékben követeli, hogy tartsák tiszteletben Ukrajna álláspontját.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.