Kárpátinfo.net


| 2021. 09. 30. – 12:00

2021 augusztusában a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány a Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával „Ady Endre ösztöndíj a kárpátaljai magyar oktatásban” című pályázatot hirdetett a kárpátaljai magyar nyelvű oktatásban részt vevő, magyar nemzetiségű, kiemelkedően tehetséges 6–11. évfolyamos (közép- vagy általános iskolában), szociálisan hátrányos helyzetű tanulók számára.

A támogatás összege 100.000 Ft  a 2021/2022-es tanévre.

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány munkatársai 2021. szeptember 1-től szeptember 21-ig várták az ösztöndíjra pályázók kérelmét. Ez idő alatt összesen 52 diák élt a lehetőséggel Kárpátalja 15 oktatási intézményéből.

A Kárpátaljai Tehetségsegítő Tanács 2021. szeptember 27-én tartotta meg az Ady Endre ösztöndíjpályázatok pontozása, értékelése és elbírálása érdekében összehívott ülését. A szakmai pontozó bizottság és a Kárpátaljai Tehetségsegítő Tanács mindenekelőtt pontozta a kimagasló átlagot, a versenyeredményeket, valamint a tanulók szociális helyzetét.

Ezt követően a Tanács megtette javaslatát a 24 ösztöndíjasra a pályázat kiírói és támogatói felé.

A Támogatók által jóváhagyott nyerteseket, valamint azon pályázókat, akik az idén nem részesültek ösztöndíjban a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány munkatársai levélben értesítik 2022 márciusában.

Az oklevél- és ösztöndíjátadó ünnepségre 2022. június 4-én, a XI. Kárpátaljai Tehetségnapon kerül sor.

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány munkatársai ezúton is gratulálnak a nyertes pályázóknak.

Váradi Natália,
Projektfelelős


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek