Politika | 2021. 09. 30. – 12:54 |
Az FSZB szerint a Tengermellék Jobboldalijai elnevezésű - a hírekben korábban nem szerepelt - szervezet 21 éves vezetője pokolgépes merényletre készült. Fotó: Internet

Hirdetés

Neonáci terrortámadást akadályoztak meg az orosz hatóságok Vlagyivosztokban - közölte csütörtökön az Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Az FSZB szerint a Tengermellék Jobboldalijai elnevezésű - a hírekben korábban nem szerepelt - szervezet 21 éves vezetője pokolgépes merényletre készült - írja az MTI.

A vádlott az orosz bevándorláspolitikával szembeni nemtetszését szándékozott ilyen módon kifejezni.

Lakásán a nyomozók robbanóanyag összetevőit, pokolgép összeállítását szolgáló útmutatást, négy kést és egy jobboldali radikális szervezet alapszabályát foglalták le, amely erőszakos bűncselekményekre való felszólításokat tartalmaz.

Az FSZB legutóbb hétfőn, Baskírföldről számolt be egy neonáci terrortámadás meghiúsításáról. Ufában egy ötfős neonáci csoportot vettek őrizetbe, amelynek 17-20 éves tagjai egy "rendvédelmi objektumot" terveztek megtámadni.

A gyanúsítottaktól egy bevetésre kész, házilag összeállított pokolgépet, kilenc hidegfegyvert, valamint náci anyagokat foglaltak le.

A RIA Novosztyi hírügynökség szerint a hatóságok az elmúlt két év alatt mintegy nyolcvan terrorcselekményt hiúsítottak meg Oroszországban. Ezek túlnyomó többségét iszlamista csoportok készültek elkövetni az ország európai részén.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.