Kárpátinfo.net


| 2021. 09. 04. – 13:33 | Kárpátalja |
Pakisztániak egy csoportját tartóztatták fel az ukrán határőrök, akik illegálisan akarták átlépni az ukrán-szlovák határt. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Ukrán Állami Határszolgálat

Hirdetés

Pakisztániak csoportja akarta illegálisan átlépni az ukrán-szlovák határt.

Az ukrán határőrök nyolc ázsiai kinézetű embert fedeztek fel az ungvári járási Bercsényifalva (Дубриничі, Ungvári járás) település határában. A külföldieknél semmilyen okmány sem volt, ám mindannyian Pakisztán állampolgárainak vallották magukat.

A migránsokat a regionális rendőrkapitányságra szállították. Az illetékesek illegális határátlépési kísérlet miatt jegyzőkönyvet állítottak ki. További sorsukról a bíróság dönt majd - olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott róla, hogy Magyarországon embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az ukrán sofőr ellen, aki 23 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében. Az illetékes hatóság munkatársai egy teherautót állítottak meg. A járművet egy ukrán állampolgár vezette, abban 23 külföldi tartózkodott. A magukat szír állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!