HáziPatika.com

| 2021. 09. 05. – 12:09 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Vajon mi miatt lehet, hogy valaki hiába figyel arra, hogyan táplálkozik, és hiába mozog rendszeresen, mégis szinte észrevétlenül felkúszik rá néhány nem kívánatos plusz kiló? Mutatjuk.

Az alábbiak is felelősek lehetnek azért, hogy az odafigyelés ellenére felszaladnak ránk a kilók - írja a Házipatika.com.

Túl sok palackos vizet iszunk

Az eldobható műanyag palackokban BPA van, amely a szervezetbe kerülve hízást okozhat a kutatások szerint. Ha tehetjük, vegyünk inkább üveges vizet: ezzel nemcsak a szervezetünknek, hanem a környezetünknek is jót teszünk.

Túl sok alkoholt iszunk

Az alkoholfogyasztással nem csak az a gond, hogy sok felesleges kalóriát viszünk be vele a szervezetünkbe. Ha üres gyomorra iszunk, akkor vércukorszintünk megemelkedik, szervezetünk pedig zsírt kezd raktározni.

Túl sokat ülünk

Még ha egészségesen táplálkozunk és rendszeresen mozgunk is, a túl sok ülés sajnos meglátszik az alakunkon. Éppen ezért különösen az ülőmunkát végzőnek fontos, hogy óránként legalább öt percre felálljanak a székükből, és sétáljanak, mozogjanak. Minél kevesebbet ülünk, annál jobb lesz az anyagcserénk.

Túl sokat edzünk

Talán furcsán hangzik, de a túledzés is vezethet hízáshoz. A mozgás stresszt ró a testre, és ha nem hagyunk magunknak időt a regenerálódásra, akkor túlságosan megemelkedhet szervezetünkben a kortizol nevű stresszhormon szintje, aminek hosszú távon hízás lehet a következménye.

Túl sok diétás üdítőt iszunk

Meglepő, de nemcsak a cukros, hanem a diétás üdítők sem tesznek jót az alakunknak. A mesterséges édesítőszerekben technikailag valóban nincsen kalória (vagy csak nagyon kevés), viszont elhitetik a szervezettel, hogy édességet fogyasztottunk. Erre a test inzulintermeléssel  reagál, amitől megemelkedik a vércukorszint, és a szervezet zsírraktározásba kezd.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!