Hirado.hu
| 2021. 09. 06. – 13:30

A kiskorúak csak pénteken, hétvégén és ünnepnapokon játszhatnak online játékokkal.

A játékfüggőség miatti egyre nagyobb aggodalom okán jelentősen csökkentették Kínában a fiatalok online játékkal töltött idejét.

A 18 év alattiak kizárólag pénteken, hétvégente, valamint ünnepnapokon játszhatnak – közölte a The Wall Street Journal-ra hivatkozva a Hirado.

A kínai Sajtó- és Kiadóhivatal szigorúbb szabályok bevezetését tervezi, amelyek értelmében a felhasználóknak meg kell jeleníteniük valódi nevüket a portálokon a regisztrációhoz, és utasította a játékszolgáltatókat, hogy korlátozzák a kiskorúak hozzáférését a játékoldalakhoz

Hétfőtől csütörtökig tilos az online játék

Kínában a 18 év alattiaknak hétfőtől csütörtökig egyáltalán nincs megengedve az online játék, kizárólag pénteken, hétvégén és ünnepnapokon játszhatnak, azonban akkor is napi legfeljebb egy órát. Amint arról az Új Kína hírügynökség beszámolt, ezeken a napokon is csak helyi idő szerint este 8 és 9 között lehet online játékokkal játszani. Kína korábban a kiskorúak játékhasználati lehetőségét ünnepnapokon három, egyéb napokon másfél órára korlátozta.

A korlátozás mellett az online jétékszolgáltatókat arra is felkérték, hogy ezen időkereten kívül is korlátozzák a kiskorúak játékidejét.

„A kiskorúak számára a korlátozott játékidő érthető és elfogadható, ugyanis egyes online játékok aktív szerepet játszhatnak fejlődésükben,

mint például a különböző online sportok, a programozás vagy az online sakk”

– kommentálta a változást egy szakértő.

Kína 2019 -ben vezette be új online játékokra vonatkozó szabályzatát, amelyben a kiskorúak este 10 utáni játékát korlátozzák.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek