Origo
| 2021. 09. 08. – 11:30 | USA |
Az elnöki rendelet miatt akkor is végre kell hajtani a műtéteket, ha az a gyerek életét közvetlenül veszélyezteti.Fotó: Internet

Hirdetés

Gyermekorvosok és más egészségügyi dolgozók ezrei perelik a Biden-adminisztrációt azon rendelet miatt, amely szerint az egészségügyi szakembereknek nemi vonatkozású szolgáltatásokat és műtéteket kell nyújtaniuk mindenáron, figyelmen kívül hagyva mindenféle orvosi meglátást vagy egyéb kifogást - írja a Daily Wire-re hivatkozva a Danube Institute.

Az Alliance Defending Freedom (ADF) szervezet sajtóközleményéből kiderül, hogy az Amerikai Gyermekgyógyászati Főiskola, a Katolikus Orvosszövetség és egy, a serdülők gondozására szakosodott orvos keresetet nyújtott be a szövetségi bírósághoz, hogy perre vigyék az új Biden-féle előírást, amely

kötelezi az orvosokat, hogy minden páciensnél elvégezzék a nemi átalakító műtéteket, beleértve a gyerekeket, valamint azon eseteket is, amikor az eljárás sérti az orvos szakvéleményét vagy vallási meggyőződését

- írja az Origo.

Az Egyesült Államok Népjóléti Minisztériuma ezt úgy tudta megvalósítani, hogy a "megfizethető ellátásról szóló törvénybe" foglalta a nemi identitás kérdését is, így megköveteli az orvosoktól, hogy mindenáron végezzék el a nemi átalakító műtéteket, és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat, gyógyszereket is biztosítsák - akár kisgyermekek számára is, bármennyire veszélyezteti az az adott egyén életét.

A kereset értelmében az ADF több mint 3000 orvos és egészségügyi szakember képviseletét biztosítja. Ryan Bangert, a szervezet főtanácsadója nyilatkozatában a kormányról úgy nyilatkozott, hogy szerinte durván túllépte a hatáskörét, ráadásul az előírás törvénytelen is.

Bangert szerint a jogi és az orvosi szakma már régen felismerte és tiszteletben tartotta a nők és férfiak közötti biológiai különbségeket,

valamint azon egyedi igényeket, amelyekre egy nőnek vagy egy férfinak szüksége van az egészségügyben.

Jogellenes, etikátlan és veszélyes arra kényszeríteni az orvosokat, hogy nemi hormonokat írjanak fel a 13 évesek számára, vagy az egész életükre hatással lévő nemváltoztató műtéteket végezzenek serdülőknél.

A főtanácsadó úgy véli, hogy Biden elnök Népjóléti Minisztériuma jelentős mértékben túllépta a hatáskörét, és ezzel veszélybe sodorja a gyermekek pszichés és fizikai egészségét.

Az ADF vezetőségéből Julie Marie Blake vezető tanácsadó is felszólalt, aki a rendelkezést az orvosok alkotmányos jogainak szélsőséges megsértéseként" értelmezi.

Úgy tartja, hogy az orvosokat soha nem szabad kényszeríteni egy szakmailag veszélyes eljárás végrehajtására, amely ellentétben áll a legjobb megítélésükkel, a lelkiismeretükkel vagy a vallásukkal, különösen akkor,

ha a páciensek sérülékeny gyermekek, akiknek a beavatkozás mentális és érzelmi problémát okozhat - a testi szövődményeken túl. 

Így arra kényszeríteni az orvosokat, hogy olyan kísérleti módszerekkel foglalkozzanak, amely kockázatot jelent a betegek életére nézve, vagy különben tetemes anyagi büntetéssel, a szövetségi finanszírozás visszavonásával vagy orvosi praktizálásuk felfüggesztésével kell szembenézniük - egyenesen az orvosok alkotmányos jogainak szélsőséges megsértését jelenti.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!