MTI

| 2021. 09. 09. – 13:00 | Magyarország |
A szövetség Böjte Csaba ferences szerzetes kérésére 700 középiskolás fiatalt hívott meg Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és a Vajdaságból a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) pápai szentmiséjére. Fotó: Internet

Hirdetés

A Rákóczi Szövetség 700 külhoni középiskolással csatlakozik a pápai Szentmisén Böjte Csaba erdélyi zarándokaihoz - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a szövetség Böjte Csaba ferences szerzetes kérésére 700 középiskolás fiatalt hívott meg Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és a Vajdaságból a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) pápai szentmiséjére.

A Rákóczi Szövetség szervezésében érkező fiatalok szeptember 12-én, vasárnap reggel a Kossuth téri Andrássy-szobornál találkoznak a mintegy ezer erdélyi zarándokkal.

A fiatalokat Böjte Csaba köszönti, majd innen közösen indulnak a pápai szentmisére.

A szövetség "rendkívüli lehetőségnek tartja, hogy egy ilyen történelmi pillanatban, ezen a meghatározó eseményen Kárpát-medencei magyar fiatalok együtt imádkozhatnak a közös jövőért, egy virágzó, keresztény Európa jövőjéért" - írták.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!