police.hu

| 2021. 09. 09. – 10:11 | Magyarország |
Az ukrán férfi autójában négy külföldi nő és egy külföldi férfi utazott, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.Fotó: police.hu

Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya, a Barabási – Záhonyi – és a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltségek munkatársai összehangolt akció keretében 2021. szeptember 7-én Kisvárdán ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő 50 éves ukrán-magyar állampolgárságú férfit.

Az ukrán férfi autójában négy külföldi nő és egy külföldi férfi utazott, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni

- írja a police.hu.

A magukat szomáliai és örmény állampolgárnak valló határsértőket meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, a röszkei ideiglenes biztonsági határzárhoz szállították.

A nyomozók elfogtak továbbá egy 49 éves szintén ukrán-magyar állampolgárságú férfit, aki a nyomozás adatai szerint az 50 éves társával együtt anyagi haszonszerzés érdekében segítséget nyújtottak volna a migráns személyeknek ahhoz, hogy illegálisan Nyugat-Európába jussanak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai

a 49 éves és az 50 éves férfiakat embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuknak az indítványozására.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!