Origo
| 2022. 01. 01. – 19:00 | Világ |
A Fitbit egyik szabadalma arra utal, hogy a jövőbeli viselhető eszközeik a mentális állapotot is figyelnék, de a magánszféra árán. Fotó: Internet

Hirdetés

A Fitbit egyik szabadalma arra utal, hogy a jövőbeli viselhető eszközeik a mentális állapotot is figyelnék, de a magánszféra árán.

A Fitbit egyik újabb szabadalma a jelentések szerint arra utal, hogy olyan okosórákat fejleszt a Google által felvásárolt márka, amelyek képesek követni a viselőjük fizikális állapota mellett a mentális állapotot is - írja az Origo.

A tippek szerint a szenzorok által rögzített különféle adatok alapján képesek lennének megtippelni algoritmusok segítségével a viselő mentális állapotát,

és azt valamilyen jelzővel jellemezni (például normális, fokozott, depresszív, stb).

Predektív modellezéssel és gépi tanulással a meglévő adatokból pontosabb előrejelzésekre lehetne számítani, ugyanakkor fontos adalék, hogy a felhasználó újabb bizalmas információkat kell, hogy a gyártóra bízzon.

A szabadalmi leírás továbbá hangalapon begyűjtött adatokat is említ, ami különösen aggasztó, még akkor is, ha nyilván bele kell majd egyezzen egy-két kattintással a feltételekbe a felhasználó.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.