Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 10. – 20:00 | Ukrajna |
Németország felelős az ukrajnai helyzetért, és ezért védelmi fegyverekkel kell ellátnia az országot - nyilatkozta Andrij Melnik. Fotó: Internet

Hirdetés

Németország felelős az ukrajnai helyzetért, és ezért védelmi fegyverekkel kell ellátnia az országot - nyilatkozta Andrij Melnik, Ukrajna németországi nagykövete a Funke német médiacsoport lapjaihoz fűzött kommentárjában.

Melnik felszólította Németországot, hogy "hagyja fel az erkölcsileg helytelen blokkolási politikát", és "sürgősen lássa el Ukrajnát a szükséges védelmi fegyverekkel" - írja az Unian.net hírportál.

„Minden jogunk megvan az önvédelemhez” – hangsúlyozta a nagykövet.

Véleménye szerint Németországot "ugyanaz a történelmi felelősség terheli Ukrajnaért, mint Izraelért".

"Ezért várható, hogy Németország hatalmas katonai támogatása Kijevben megnöveli Putyin közelgő támadásának megakadályozásának lehetőségét" - hangsúlyozta Melnik.

Ezen túlmenően, a diplomata felszólította a német kormányt, hogy keményen dolgozzon annak érdekében,

hogy Ukrajna a lehető leghamarabb csatlakozzon a NATO-hoz és az EU-hoz.

Ha Ukrajna szerves részévé válik az észak-atlanti paktumnak, akkor Putyin örökre megszabadul a kísértéstől, hogy megtámadjon minket - mondta Melnik.

Jelenleg az orosz invázió kockázata továbbra is magas - mondta a nagykövet.

"Az, hogy Németország elutasítja a védelmi fegyverek szállítását, nagy elégedetlenséget okoz az ukrán társadalomban, és súlyos következményekkel járhat a kétoldalú kapcsolatokra nézve"

– tette hozzá a nagykövet.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba szerint Putyin követelései jogtalanok. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter kijelentette, Vlagyimir Putyin orosz elnök "biztonsági garanciákra" vonatkozó követelései illegitimek. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés