Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 10. – 12:15 | Ukrajna |
Január 9-én este az ungvári járásbeli Határszög (Верховина Бистра) község közelében őrizetbe vettek egy 41 éves harkivi lakost, aki Ukrajnából illegálisan próbált bejutni Lengyelországba. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Január 9-én este az ungvári járásbeli Határszög (Верховина Бистра) község közelében a Csapi Határőrség munkatársai őrizetbe vettek egy 41 éves harkivi lakost, aki Ukrajnából illegálisan próbált bejutni Lengyelországba.

A férfit a Határszögi osztag munkatársai találták meg. A katonák a terület átvizsgálása során felfigyeltek arra, hogy egy ismeretlen személy turisztikai felszereléssel halad az államhatár irányába.

Az utazót őrizetbe vették.

Mint kiderült, a férfi Harkivból különböző közlekedési eszközökkel utazott Lemberg megyébe, Volosjankáról pedig gyalog, a mobilalkalmazásban lévő navigátort követve Kárpátaljára.

Az elkövető elismerte, hogy ideiglenesen korlátozták a külföldre utazásának jogát, mert nem tett eleget a bíróság tartásdíj fizetésére vonatkozó határozatának.

Így a kétségbeesett férfi a határ menti városon, Lubnin keresztül indult el Lengyelország irányába, és még online buszjegyet is vásárolt az első lengyelországi faluból, Ustrzyki Gurnéből Sanok városába.

Abban reménykedett, hogy ott munkát kap.

A férfi ellen illegális határátlépési kísérlet miatt jegyzőkönyvet állítottak ki. További sorsáról a bíróság dönt majd - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy kárpátaljai tolvajokat fogtak Kijevben. Kijevben kárpátaljaiak loptak el két okostelefont egy anyától és gyermekétől. A tolvaj párost elfogták.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.