Karpat.in.ua
| 2022. 01. 10. – 13:30 | Oroszország |
Ami Kazahsztánban történt, az agressziós cselekmény, a zavargások során a Maidanról ismert technológiákat alkalmaztak a tiltakozó akciók támogatására – jelentette ki Vlagyimir Putyin. Fotó: Internet

Hirdetés

Ami Kazahsztánban történt, az agressziós cselekmény, a zavargások során a Maidanról ismert technológiákat alkalmaztak a tiltakozó akciók támogatására – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy hétfői tanácskozáson, adta hírül a korrespondent.net hírportál a TASZSZ orosz hírügynökségre hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint Putyin a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) ülésén azt mondta,

ami Kazahsztánban történt, az agressziós cselekmény, „amire haladéktalanul reagálni kellett”.

Mint jelezte, a kazahsztáni helyzet fokozatosan normalizálódik, számos létfontosságú létesítményt teljesen megtisztítottak a fegyveresektől. Megjegyezte, hogy az ODKB békefenntartó kontingense korlátozott ideig marad Kazahsztánban, és ki fogják vonni az országból.

Az orosz elnök rendkívül időszerűnek és legitimnek nevezte az ODKB műveletét. Úgy vélte, Kazahsztán esetében az ODKB a gyakorlatban mutatta meg a potenciálját, képességét a gyors, határozott és hatékony cselekvésre. Az érvelése szerint Kazahsztán számára a fenyegetést nem a spontán tiltakozások okozták, hanem azok, akik fegyvert ragadtak. Mint mondta, Kazahsztán a nemzetközi terrorizmussal találta magát szembe.

Putyin azt is kifejtette, az ODKB-országok megmutatták,

hogy nem engedik megvalósulni a hazai helyzetet és a „színes forradalmak” forgatókönyveit.

Egyúttal azt javasolta, bízzák meg az ODKB-országok biztonsági tanácsainak titkárait, hogy terjesszenek elő javaslatokat a külső beavatkozási kísérletek közös leküzdésére. Elmondása szerint Oroszország továbbra is kiemelt figyelmet kíván fordítani a kapcsolatainak erősítésére valamennyi ODKB-országgal.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés