Karpat.in.ua
| 2022. 01. 11. – 12:37 | USA |
Oroszország megkezdte katonai helikopterek átdobását az ukrán határokhoz, ami arra utalhat, hogy Moszkva továbbra is nagyszabású invázióra készül Ukrajna ellen. Fotó: Internet

Hirdetés

Oroszország megkezdte katonai helikopterek átdobását az ukrán határokhoz, ami arra utalhat, hogy Moszkva továbbra is nagyszabású invázióra készül Ukrajna ellen – írta a The New York Times című amerikai lap, adta hírül kedden az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint az újság állítását arra alapozta, hogy „amerikai tisztviselők a hírek szerint katonai helikopterek átirányításának kezdetéről beszélnek.

Szerintük az orosz csapatok összevonása lelassult, de még mindig mintegy 100 ezer katona tartózkodik az ukrán határok közelében.”

A kiadvány megjegyezte, hogy a csapásmérő repülőgépek, harci és szállító helikopterek, valamint vadászgépek összevonása döntő előnyt jelenthet Oroszország számára, ha az ország vezetése Ukrajna megtámadása mellett dönt.

Az amerikai elnöki adminisztráció magas rangú tisztségviselői ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy erős fagyok esetén az esetleges offenzívát februárra halaszthatják, mert fagyott talajon könnyebb nehéz haditechnikát átdobni.

Az amerikai újság azt is megírta, hogy az Egyesült Államok légiereje december 27. óta rendszeres felderítő repüléseket végez Ukrajna felett RC-135 Rivet Joint típusú repülőgépekkel

rádióelektronikai lehallgatást folytatva a térségben.

Ezek a gépek lehetővé teszik az orosz parancsnokok üzeneteinek lehallgatását.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Borrell nem zárja ki a fegyveres konfliktus lehetőségét Ukrajna és Oroszország között. Josep Borrell emlékeztetett arra, hogy Oroszország retorikája a katonai erő koncentrációjával a határon aggasztja Ukrajnát, a NATO-t és az EU-t. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés