Karpat.in.ua
| 2022. 01. 11. – 14:13 | USA |
Az amerikai elnöki adminisztráció illetékesei úgy vélik, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kora tavaszra halasztotta az Ukrajna elleni esetleges inváziót, a túl enyhe tél miatt. Fotó: Internet

Hirdetés

Az amerikai elnöki adminisztráció illetékesei úgy vélik, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kora tavaszra halasztotta az Ukrajna elleni esetleges inváziót, a túl enyhe tél miatt – írta a The New York Times című amerikai lap, adta hírül kedden az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint az újság amerikai tisztségviselőkre hivatkozva azt közölte, hogy Washington 175 000 orosz katona összevonására számít az ukrán határnál.

A csapatkoncentráció azonban lelassult, bár Oroszország csapásmérő repülőket, harci és szállító helikoptereket, valamint vadászgépeket is átdobott Ukrajna közelébe.

Az amerikai kormányzat illetékesei emlékeztetnek arra, hogy Putyin Ukrajna elleni inváziójának időintervalluma korlátozott, mivel a tavaszi olvadás átjárhatatlanná teszi a terepet az orosz nehézfegyverzet számára.

„A viszonylag enyhe tél lelassította a talaj átfagyását, ezért Putyin a csapatok Ukrajna elleni bevetésének határidejét a tavaszhoz tolta közelebb” – közölték az amerikai illetékesek.

Az Ukrajnára januárban jellemző kemény fagyokat az ország sok részében nem tapasztalják.

Mivel a talaj puha marad, Putyin kénytelen legkorábban februárig elhalasztani a szárazföldi offenzívát” – írta az újság.

A lap arról is beszámolt, hogy Joe Biden amerikai elnök kormánya meteorológusokat vont be a munkába, hogy alaposabban tanulmányozzák a következő hetek ukrajnai időjárását.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy egy amerikai lap szerint Oroszország katonai helikoptereket irányít az ukrán határokhoz. Oroszország megkezdte katonai helikopterek átdobását az ukrán határokhoz, ami arra utalhat, hogy Moszkva továbbra is nagyszabású invázióra készül Ukrajna ellen.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés