Karpat.in.ua
| 2022. 01. 11. – 10:00 | Európai Unió |
Josep Borrell emlékeztetett arra, hogy Oroszország retorikája a katonai erő koncentrációjával a határon aggasztja Ukrajnát, a NATO-t és az EU-t. Fotó: Internet

Hirdetés

Josep Borrel, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője egy hétfői rádióinterjúban kijelentette, hogy nem zárja ki az Ukrajna és Oroszország közötti fegyveres konfliktus lehetőségét – adta hírül az Interfax-Ukrajina hírügynökségre hivatkozva a Karpat.in.ua.

A tudósítás szerint az EU-diplomácia vezetője a brit BBC Radio 4-nek nyilatkozva elmondta, hogy azért nem zárja ki a fegyveres konfliktus lehetőségét Ukrajna és Oroszország között,

mert a határ másik oldalán 100 ezer orosz katona tartózkodik.

„Úgy gondolom, hogy ők nem azért érkeztek oda, hogy kávézzanak” – tette hozzá. Megjegyezte, hogy szerinte ez erő alkalmazásával fenyeget.

Josep Borrell emlékeztetett arra, hogy Oroszország retorikája a katonai erő koncentrációjával a határon aggasztja Ukrajnát, a NATO-t és az EU-t.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Oroszország „vasbeton garanciákat” követel az USA-tól, hogy Ukrajna soha nem lesz NATO-tag. Oroszország „vasbeton garanciákat” követel az Egyesült Államoktól arra vonatkozóan, hogy Ukrajna és Grúzia soha nem lesz NATO-tag, mert ez az ország nemzetbiztonsági kérdése.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés