Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 11. – 15:30 |

Az Ovo Energy azt javasolta a fogyasztóinak, hogy ha fáznak, ölelgessék a háziállataikat vagy rendezzenek a gyerekeknek hulahoppkarika-versenyt

Az Ovo Energy azt javasolta a fogyasztóinak, hogy ha fáznak, ölelgessék a háziállataikat vagy rendezzenek a gyerekeknek hulahoppkarika-versenyt. Fotó: Internet

Hirdetés

Igen különös blogbejegyzést küldött szét az ügyfeleinek az egyik legnagyobb brit energiaszolgáltató. Az Ovo Energy ugyanis azt javasolta a fogyasztóinak, hogy ha fáznak, ölelgessék a háziállataikat vagy rendezzenek a gyerekeknek hulahoppkarika-versenyt. A szöveg akkora felháborodást váltott ki, hogy a cégnek bocsánatot kellett kérnie miatta.

Sajátos „energiatakarékossági" tippeket adott az ügyfeleinek az egyik legnagyobb brit energiaszolgáltató - közli az Origo.

Az Ovo Energy ugyanis egy blogbejegyzést küldött szét a fogyasztóinak, melyben alternatív „fűtési" lehetőségeket javasolt.

Ezek között volt, hogy az emberek húzzák el a függönyöket, ha süt a nap, de az is, hogy sütés után tartsák nyitva a sütő ajtaját (vigyázva a gyerekekre és a kisállatokra). Valamint azt is hozzátették, hogy amennyiben valaki fázna, nyugodtan ölelgesse a háziállatait és a szeretteit – írja a BBC.

Mivel azonban Nagy-Britanniában (Ahogy Magyarországot kivéve egész Európában) hosszú hetek óta nyomasztják a lakosságot a magas energiaszámlák, sok esetben maga az energiaellátás is akadozik, az Ovo Energy üzenete komoly felháborodást váltott ki.

A vállalat később egy közleményben kért bocsánatot, elismerve, hogy

megértik, milyen nehéz helyzetben vannak egyes ügyfelei, a tanácsaikat pedig rosszul választották meg, s frissíteni fogják azokat hasznosabb tippekkel.

A fentiek mellett egyébként a cég további ötleteket is adott a bejegyzésben. Ezek között volt, hogy a hidegben viseljenek az emberek több réteg ruhát, mozogjanak többet (például takarítsák ki a házat vagy végezzenek csillagugrásokat), valamint rendezzenek a gyerekeknek hulahoppkarika-versenyt.

Rezsiválság Európában, kivéve Magyarországon

Európa ma rezsiválságban van, a családok rezsiköltségei egy év leforgása alatt megduplázódtak. kivéve Magyarországot, mert nálunk nyolc éve fix energiaárak vannak a rezsicsökkentés miatt. Németországban a katasztrófavédelem már arról készít videókat, mit csináljanak az emberek, ha nem lesz gáz télen és nem tudnak fűteni. Míg Orbán VIktor miniszterelnök és a kormány nem engedi, hogy a magyar családok többet fizessenek a rezsiért, addig például Gyurcsány Ferenc jelöltje, Márki-Zay Péter megszüntetné a rezsicsökkentést.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.