Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 11. – 10:48 | Kárpátalja |
Beregszászon a Linner Bertalan járási kórházban az idén fejezik be a gyógyintézet egyik tömbjének építését - számolt be Viktor Mikita. Fotó: Internet

Hirdetés

Beregszászon a Linner Bertalan járási kórházban az idén fejezik be a gyógyintézet egyik tömbjének építését - számolt be Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Államigazgatás vezetője.

"A kórház nemzetközi jelentőségű.

2020-ban azt javasolták, hogy ezt a projektet közösen hajtsák végre Volodimir Zelenszkij államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök védnöksége alatt" - közölte Kárpátalja kormányzója közösségi oldalán.

Elmondása szerint, maga az egészségügyi intézmény épülete is nagyon régen épült, de az instabil finanszírozás, a tervezési és becslési dokumentáció többszöri módosítása miatt lassan zajlottak a munkálatok.

Az építkezés aktív szakasza azután kezdődött, hogy az objektumot felvették Volodimir Zelenszkij elnök Nagy építkezés elnevezésű programjának listájára.

A szakemberek több hónap leforgása alatt számos építési és szerelési munkát végeztek el,

beleértve a belső falak és válaszfalak lerakását, a tető cseréjét, a fűtési, szellőző-, klímarendszer kiépítését stb.

"Terveink szerint az idén befejezzük az építkezést, bútorokat, orvosi eszközöket vásárolunk és üzembe helyezzük a létesítményt" – mondta Viktor Mikita.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés